Teatro

E.V.A. – T de Teatre ( del 30 de juny al 6 d’agost) Teatre Romea

E.V.A. – T de Teatre

Del 30 de juny al 6 d’agost
TEATRE ROMEA – BARCELONA

 a65fa1bb-c967-4c5d-ac3f-13b6c6336732
T de Teatre celebra 25 anys amb E.V.A., una comèdia dramàtica dirigida per Julio Manrique 
T de Teatre celebra els 25 anys dalt dels escenaris amb l’espectacle E.V.A. Després d’abordar temes com la maternitat, el sexe, les crisis generacionals i la pràctica escènica, el dolor serà el protagonista d’aquesta obra.

E.V.A. (Escala Visual Analògica del Dolor) és una comèdia dramàtica on quatre històries creuades de quatre ex-companyes d’escola ens faran reflexionar sobre el dolor, la seva poètica i les seves formes.

El muntatge es podrà veure del 30 de juny al 6 d’agost al Teatre Romea dintre de la programació del Grec 2017 Festival de Barcelona. Està dirigit per Julio Manrique, escrit per Marc Artigau, Cristina Genebat i el mateix Manrique, i interpretat per Rosa Gàmiz, Carolina Morro, Marta Pérez, Carme Pla, Albert Ribalta, Jordi Rico i Àgata Roca.

E.V.A. és una coproducció de T de Teatre, Grec 2017 Festival de Barcelona i Teatre Romea amb el suport d’ICEC (Generalitat de Catalunya).

E.V.A. és una comèdia dramàtica amb la qual les T de Teatre ens conviden a reflexionar sobre el dolor. Ens parlen de la poètica que de vegades l’acompanya i ens presenten un catàleg de les diverses formes que adopta a partir de les històries de quatre antigues companyes d’escola: una actriu que pateix un bloqueig i no pot cantar; una anestesista experta en l’E.V.A. que ha acabat anestesiant els seus sentiments; una mare soltera a punt de deixar marxar del niu la seva filla (l’Eva!), i una agent de la propietat immobiliària que mai no s’ha atrevit a fer les seves pròpies eleccions a la vida.

Les integrants de T de Teatre, que enguany celebren vint-i-cinc anys de trajectòria, són les encarregades de compartir amb el públic els dolors diversos que pateixen aquestes dones. Des de la formació de la companyia, les T de Teatre han creat una desena d’espectacles com ara Petits contes misòginsHomes! i Criatures. Sempre disposades a ampliar i enriquir la seva mirada, han col·laborat amb directors com Javier Daulte (Com pot ser que t’estimi tant), Alfredo Sanzol (DelicadesAventura!), Pau Miró (Dones com jo) i Ciro Zorzoli (Premis i càstigs).

Ara es posen sota a les ordres de Julio Manrique en una peça coescrita pel director juntament ambMarc Artigau (UshuaïaT’estimem tant, Grace) i amb l’actriu, traductora i dramaturga Cristina Genebat(Santa Nit). El repartiment està format per Rosa Gàmiz, Carolina Morro, Marta Pérez, Carme Pla, Albert Ribalta, Jordi Rico i Àgata Roca.

L’espectacle es podrà veure del 30 de juny al 6 d’agost al Teatre Romea i s’emmarca dins la programacio del Grec 2017 Festival de Barcelona. És una coproducció de T de Teatre, Grec 2017 Festival de Barcelona i Teatre Romea amb el suport d’ICEC (Generalitat de Catalunya).

NOTES DEL DIRECTOR
Llegeixo, recentment, una entrevista en un popular diari de casa nostra que em crida molt l’atenció. L’entrevistat és un prestigiós neurocirurgià, el doctor Jordi Montero, tota una eminència en el camp del dolor. Al final de l’entrevista, el doctor ens regala el següent diagnòstic: “El segle XXI és el segle de les emocions, de les neurociències i de les dones.”

Tanco el diari, fascinat. I, és clar, no puc evitar escombrar cap a casa. Penso en E.V.A. i en les Eves que conté. En la nostra Eva, una noia de vinti-cinc-anys plena de projectes, d’incerteses, de curiositat, de temors i de desig. Una pàgina, encara, en blanc. Una noia del segle XXI.

I penso, també, en l’altra E.V.A.: l’escala visual analògica del dolor. Una eina utilitzada en l’àmbit de la medicina per tal d’avaluar numèricament el dolor que sentim. Per mirar, d’alguna manera, d’objectivar-lo. Tot i que, és realment possible objectivar el dolor? El dolor que sentim? Podem mesurar allò que sentim, allò que ens fa mal? Podem reduir les emocions a un càlcul, a un nombre? I, finalment, penso en elles. En les T de Teatre. En les quatre dones que ara fa poc més de vint-i-cinc anys decidien emprendre, totes juntes, un viatge que, intueixo, potser no imaginaven, aleshores, que les duria tan lluny.

Si el doctor Montero té raó, i jo crec que en té, aquesta nova “escala” en el viatge de les T se’ns revela plena de sentit: parlarem de dones, d’emocions i de neurociències. I d’altres coses, és clar: de casualitats que potser no ho són del tot, d’amistats que el temps, inexorablement, aprima o engreixa però que sempre modifica, o d’aquell concepte de què tant es parla i en la pràctica del qual encara no passem de ser uns aprenents força maldestres: l’empatia. I també hi haurà armaris tancats que ens fa molta por obrir encara que a dins hi faci un fred insuportable, i hi haurà cançons que no ens atrevim a cantar, i hi haurà humor, i amor, i dolor i teatre. I hi haurà, espero, esperem, vida.

Em sento molt afortunat d’haver rebut l’encàrrec de dirigir aquest nou espectacle de les T de Teatre. Un espectacle concebut i escrit pensant en elles, pensat amb elles, pensat per a elles. Quatre dones de teatre, quatre amigues que bufaran les vint-i-cinc espelmes d’un pastís per celebrar que continuen juntes, en ple segle XXI. I que continuen endavant.

Julio Manrique

Imatge Jordi Gual
E.V.A.
del 30 de juny al 6 d’agost
Teatre Romea, Barcelona

Horaris: Consultar web Teatre Romea
Preus: de 19€ a 28€
Venda d’entrades

Més info:
GREC FESTIVAL DE BARCELONA
TEATRE ROMEA