«Eduard II», el clàssic de Christopher Marlowe imbuït per la visió multidisciplinària de Moreno Bernardi. Del 18 de maig al 5 de juny – «L’amor lliure no morirà mai»

Eduard II
De Christopher Marlowe
Direcció Moreno Bernardi

Eduard II és una de les obres teatrals destacades de Christopher Marlowe, dramaturg britànic del segle XVI, considerat com el gran predecessor de Shakespeare.

Aquesta, és una obra polèmica perquè desenvolupa la història d’amor entre el rei Eduard II d’Anglaterra i el seu amant, el jove Piers Gaveston, i les intrigues que aquesta unió suscita en la cort.

És una història d’ambició, passió i violència. El Rei Eduard II, casat amb la Reina Isabel, pateix d’un amor profund inefable per Piers Gaveston, un jove d’origen humil. Eduard decideix convidar a Gaveston a palau compartint amb ell totes les seves riqueses, satisfent-lo de títols nobiliaris, i abandonant-se completament els dos a un amor pur al mateix temps que desaprovat. Els poders fàctics del regne, representats pel noble Mortimer i el Bisbe de Canterbury, incapaços de comprendre com un plebeu ha aconseguit tenir accés al poder, conspiraran la caiguda del Rei Eduard II amb la complicitat de la despitada Reina Isabel i dels nobles de la cort. Tota la voràgine d’esdeveniments aconseguirà el punt de no retorn quan s’obligui a decantar-se entre els dos bàndols a Kent, el germà del rei, i quan es descobreixi la relació amorosa secreta entre Mortimer i Isabel.

L’obra en paraules del director

Partint dels elements aigua, terra, foc, sang i llums, i amb moments d’estructures coreogràfiques que tapen lleugerament la crueltat dels fets, tracto de donar una altra lectura contemporània del clàssic isabelí. M’enfronto a una reducció del text buscant neteja i precisió en l’expressió del càlcul astut de l’ambigüitat dels personatges i prestant una minuciosa atenció als diàlegs. Des d’una versió anacrònica, on conversar entre modernitat i tradició lingüística, m’enfronto a la tasca de jugar amb l’ambigüitat del text traslladant-la a l’espectador actual a través de l’actuació, el llenguatge multimèdia, el sonor i el disseny dels personatges, i alhora conservant l’artifici teatral. Investigo la tremenda lluita de poder entre el sobirà i la noblesa, entre la llibertat i el deure: una reflexió sobre l’ambició humana. Els espais gairebé buits del teatre es transformen en l’interior d’una ment humana, i on el protagonisme l’adquireixen la llum, la matèria i la interpretació: convertir els llocs en un espai que actua com una poderosa caixa de ressonància, com si, pel que a l’imaginari es refereix, del buit d’un castell es tractés. Dramatúrgicament aniré més enllà de l’espai i del temps construint un llenguatge amb ressò històric però actual, remot però proper, amb una atmosfera incerta i inquietant.
Moreno Bernardi 


Espectacle en català
Durada: 1h 45min
Fitxa artística
Adaptació: Moreno Bernardi + E2|pjct.-Lo Spazio
Autor: Christopher Marlowe
Dramatúrgia i direcció: Moreno Bernardi
Traducció: Sadurní Vergés
Repartiment: David Menéndez, Albert Díaz, Mònica Hernández, Òscar Castellví, Albert Muntané, Joan Llobera i Roger Sahuquillo
Multimèdia: Martín Elena
Il·luminació: Lluís Serra
Escultura: Manel Rovira
Música original: Roger Pi
Espai sonor: Ricardo González Yanel
Vestuari: Josep Abril
Disseny de cap: Alexis Ferrer
Ajudant de direcció: Rubén Homar
Ajudant de producció: Nil Mas
Ajudant de direcció en pràctiques: Camille Rasera
Assistent de direcció en pràctiques: Pol Salvatella
Vídeos promocionals: Bori Mo
Fotografies promocionals: Sudeep Dwivedi
Fotografies d’escena: Felipe Mena
Projecte: Lo Spazio + Moreno Ensemble Project
Equip Teatre Akadèmia:
Direcció artística: Guido Torlonia
Gerència i Cap de producció: Meri Notario
Cap de comunicació i màrqueting: Míriam Font
Premsa i assistència a la direcció artística: Fernando Solla
Cap tècnic: Lluís Serra
Cap de sala: Núria Farrús
Gestió de públics: Rubén Salinas
Una producció del Teatre Akadèmia.

https://proticketing.com/teatre_akademia/ca_ES/tickets