El 21 de juny, en el marc de la Design Week, Batllegroup obrirà les seves portes a clients i amics per compartir els grans canvis que ha viscut el món del disseny de branding i packaging durant aquestes tres dècades

Batllegroup impulsa la recerca dels símbols identitaris de Catalunya i es consolida com un referent en disseny de Branding i Packaging amb 30 anys de trajectòria

 


Batllegroup impulsa un projecte de recerca sobre la sostenibilitat i els símbols identitaris de Catalunya en diferents àmbits com la cultura, la moda, la tipografia i la iconografia, en col·laboració amb el centre universitari BAU


La identitat de marca d’Open Arms, el disseny de l’escola BAU, el redisseny de la marca històrica ColaCao, el guardonat packaging de Licor43 són alguns dels més de 10.000 projectes que Batllegroup ha liderat en les tres dècades de trajectòria


El 21 de juny, en el marc de la Design Week, Batllegroup obrirà les seves portes a clients i amics per compartir els grans canvis que ha viscut el món del disseny de branding i packaging durant aquestes tres dècades
 
 


Barcelona, 1 de juny de 2022.-  Batllegroup, agència de disseny de branding i packaging barcelonina, celebra 30 anys de trajectòria amb l’impuls d’un projecte d’investigació en col·laboració amb BAU, Centre Universitari d’Arts i Disseny de Barcelona, per estudiar i definir els símbols identitaris de Catalunya. El projecte es centra en la recerca de la sostenibilitat en el sector del  packaging i d’aquells elements visuals i icones més que representatius que singularitzen la identitat d’aquest país, de la seva població i de la seva cultura i història. La investigació culminarà, d’aquí uns mesos, i es traduirà en diversos formats com podrà ser la publicació d’un llibre, una exposició,  entre d’altres formats encara per definir.

30 anys d’història, més de 10.000 projectes i la cantera dels joves dissenyadors 

Batllegroup va néixer a Barcelona a principis dels anys noranta amb la vocació de portar a Espanya les tendències i el coneixement del branding i packaging americà. Aquestes influències el van convertir en pioner en disseny de packaging, quan aquí encara no s’entenia com una disciplina del disseny. A dia d’avui Batllegroup ha sabut exportar la seva creativitat a diferents països d’arreu del món. L’estudi, que ha treballat amb més de 500 marques tant nacionals com internacionals, és responsable de la creació de reconegudes marques com Open Arms, del primer disseny del yogurt Griego de DANONE, del disseny de BAU, Centre Universitari d’Arts i Disseny de Barcelona, del redisseny de la marca històrica de ColaCao, del guardonat packaging de Licor43 o de l’innovador packaging sostenible de Botanical Origin, així com també de Danone o Schweppes, entre d’altres marques de prestigi.







El fundador de Batllegroup, Enric Batlle, va ser soci fundador de l’Escola BAU, on des de fa 12 anys, ell i el seu equip imparteixen el master de branding i packaging.  A Batllegroup s’han format molts joves sortits de la universitat per adquirir una formació més especialitzada i introduir-se al món laboral que han acabat sent noms de referència del món del disseny.


Un estudi amb prestigi internacional


Batllegroup ha rebut al voltant de 30 guardons de prestigi internacional d’institucions de Nova York, Londres o Barcelona, al llarg de la seva trajectòria. Aquest 2022 l’estudi ha estat premiat pel projecte Maestros de Hojiblanca amb un premi bronze als Best! N Food, la cita anual de food màrqueting, els únics premis de màrqueting alimentari que es concedeixen a Espanya.


El 2020, els reconeguts premis internacionals Dieline Awards van otorgar la primera posició en la categoria d’Edició Limitada a Batllegroup pel disseny d’embalatge de Licor 43 Limited Edition 2019.  La proposta guanyadora retia homenatge a la creativitat i l’artesania espanyola, centrada en el barri dels Àustries de Madrid. Els reconeguts mosaics del barri dels Àustries, un dels elements més distintius de les seves tavernes, van ser el punt de partida per  la creació d’un disseny únic i elegant a través dels acabats i els detalls.


El futur del packaging: La sostenibilitat i la fusió amb el món digital


Segons l’estudi El mundo de la agricultura ecológica elaborat per l’Institut d’Investigació d’Agricultura Orgànica i l’IFOAM-Organics International, a Espanya, el consum de productes més respectuosos amb el medi ambient ha crescut un 13% més que la mitjana europea i avui ocupa la desena posició en consum de productes ecològics. La sostenibilitat i com fer un packaging més sostenible és un dels grans reptes que es presenten en el món de l’embalatge. Un repte on s’han de revisar tots els processos i tot el que passa al voltant del packaging com la procedència dels materials, la fabricació, l’enviament, etc.  El consumidor actual està molt informat i desitja utilitzar marques i productes que es comprometin amb els valors de la sostenibilitat i respecte pel medi ambient. Vincular la marca i el packaging és el pont clau.


El packaging és una extensió del producte i, en conseqüència, de la marca i de l’empresa. Amb l’embalatge les marques tenen l’oportunitat de crear experiències úniques amb les quals emocionar i arribar a formar part del dia a dia de les persones. En un món cada vegada més digitalitzat, l’embalatge continua sent el suport clau per a transmetre els valors de marca.


L’auge de la compra en línia, l’e-commerce, i altres plataformes de compra digitals obliguen a  la creació d’una nova experiència com podria ser un welcome pack on es transmeti la immersió de marca a casa mitjançant el packaging. Canviar la forma com un embalatge és ideat i dissenyat. El nou lineal del supermercat no té 3 dimensions, sinó 2. I molts dels embalatges d’avui dia no estan preparats per a destacar en un mòbil o en una pantalla d’ordinador. Els embalatges ja no es poden pensar només perquè construeixin marca, comuniquin i convencin en cinc segons en un lineal físic. Si no que cal replantejar el procés i el disseny perquè aconsegueixi complir aquestes mateixes funcions en un lineal online mitjançant la simplificació i l’eliminació d’informació secundària.


El Packaging és l’embaixador de la marca i, a casa és qui té el contacte amb les persones per això és una peça clau per a la relació entre les marques i les persones. Construir experiències positives i memorables és clau. Les marques es construeixen a la ment de les persones a través de les seves experiències amb les marques.