El 24 i 25 de Setembre a les 21h l’Antic Teatre projectarà de forma gratuïta un documental sobre l’Ester Quintana, la dona que va perdre un ull per l’impacte d’una bala de goma durant una manifestació.

beba1b3e-bbfe-497c-9cd8-8590069d2938

 

 

 

 

 

 

 

 

El 24 i 25 de Setembre a les 21h l’Antic Teatre projectarà de forma gratuïta un documental sobre l’Ester Quintana, la dona que va perdre un ull per l’impacte d’una bala de goma durant una manifestació.

Es pretén estimular una reflexió sobre l’actuació policial, la impunitat política i l’empoderament ciutadà.

Aquest dies es viu als carrers de Barcelona un ambient festiu per la Mercè. Les mateixes persones que ara surten a gaudir de la ciutat on viuen en altres ocasions surten a manifestar-se pels seus drets.

La declaració de drets humans recullen a l’Article 20 que tota persona te dret a la llibertat de reunió i d’associació pacífica.

Per què s’utilitzen bales de goma per part de les forces de l’orde en una manifestació pacífica en defensa dels drets de la ciutadania? Què succeeix quan una persona innocent resulta ferida i perd un ull per aquesta raó? Cóm reaccionen els Organismes Públics en aquests casos?

El documental recull el testimoni de la pròpia Ester i el d’altres persones vinculades a la lluita a favor de la prohibició de les bales de goma. També ofereix altres punts de vista que conviden a la reflexió sobre l’impacte d’aquest cas en la societat i la seva trascendència en la manera de fer política.

Projecte realitzat per un grup d’exalumnes de l’EMAV (Institut de Mitjans Audiovisuals de Barcelona) que decideixen fer un documental per explicar aquest cas des de la passada tardor del 2013.

Han treballat amb els seus propis mitjans durant tot aquest temps, amb moltes col·laboracions externes i desinteressades, per tal de finalitzar documental que ara presenten.

La seva voluntat és recordar els fets i la resposta dels responsables polítics i policials, mostrar l’exemple de superació de la mateixa Ester, explicar l’organització del col·lectiu “Ojo con tu ojo” i la seva lluita conjunta amb “Stop bales de goma”. Es pretén estimular una reflexió sobre l’actuació policial, la impunitat política i l’empoderament ciutadà.

Per a més informació:
www.anticteatre.com
http://www.anticteatre.com/programa2015/septiembre/documental.html

24 y 25 de septiembre, 21h
ANTIC TEATRE c/ Verdaguer i Callís 12, Barcelona
Entrada gratuita

Los días 24 y 25 de Septiembre a las 21h Antic Teatre acoge la proyección del documental sobre Ester Quintana, la mujer que perdió un ojo por un impacto de bala de goma durante una manifestación.

Se pretende provocar una reflexión sobre la actuación policial, la impunidad política y el empoderamiento ciudadano.

Estos días se vive un ambiente festivo en las calles de Barcelona por las Fiestas de la Mercè. Las mismas personas que ahora salen a disfrutar la ciudad en que viven en otras ocasiones salen a manifestarse por sus derechos.

La declaración de los derechos humanos recoge en el Artículo 20 que toda persona tiene derecho a la libertad de reunión y asociación pacífica.

¿Por qué se utilizan pelotas de goma por parte de la fuerzas del orden en una manifestación pacífica en defensa de los derechos de la ciudadanía? ¿Qué pasa cuando una persona inocente sale herida y pierde un ojo por esta causa? ¿Cómo reaccionan los organismos públicos en estos casos?

El documental recoge el testimonio de la propia Ester y de otras personas vinculadas a la lucha a favor de la prohibición de las balas de goma. También ofrece otros puntos de vista que invitan a la reflexión sobre el impacto de este caso en la sociedad y su transcendencia en la manera de hacer política.

Este proyecto está realizado por un grupo de ex-alumnos de la EMAV (Instituto de Medios Audiovisuales de Barcelona) que deciden hacer un documental para contar este caso desde el pasado otoño de 2013.

Han trabajo con sus propios medios durante todo este tiempo para acabar el documental que ahora presentan.

Su voluntad es recordar los hechos y la respuesta de los responsables políticos y policiales, mostrar el ejemplo de superación de Ester, explicar la organización del colectivo “Ojo con tu ojo” y su lucha conjunta con “Stop bales de goma”. Se pretende provocar una reflexión sobre la actuación policial, la impunidad política y el empoderamiento ciudadano.