El 7 de novembre la Sala Beckett estrena AMNÈ(I)S(T)IA: Say Sorry

AMNÈ(I)S(T)IA: Say Sorry mira el passat i denuncia el silenci còmplice del present
 

de10d83c-6a9e-47a2-b0f0-4d57cd133991

  • Un projecte del creador belga Chokri Ben Chikha amb graduats de l’Escola d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre sobre els prejudicis i les pors col·lectives
  • La proposta, inclosa dins el cicle Terrors de la ciutat, es podrà veure només durant quatre dies: del 7 a l’11 de novembre a la Sala Beckett
Més informació
 El proper 7 de novembre la Sala Beckett estrena AMNÈ(I)S(T)IA: Say Sorry, el projecte de l’actor i creador belga Chokri Ben Chikha fet conjuntament amb onze graduats de l’Institut del Teatre.De Bèlgica a Catalunya

AMNÈ(I)S(T)IA: Say Sorry és la versió catalana d’AMNES(T)IE, espectacle nascut a Bèlgica després dels atemptats a l’aeroport de Brussel·les. Uns atacs perpetrats per joves gihadistes belgues radicalitzats a Síria.

Chokri, que també és historiador, va observar els paral·lelismes d’aquest fenomen amb els joves belgues que anys enrere marxaven a Rússia, al costat del nazisme, per lluitar contra els bolxevics i va creure necessari fer un espectacle per aprendre de la història i no cometre els mateixos errors.

Arribat a Catalunya, Chokri va descobrir que es podia fer el mateix paral·lelisme entre el franquisme i el gihadisme, perquè comparteixen aspectes com la religió, l’idealisme, l’estat fort i la repressió. Però Chokri no fa un espectacle directament polític sinó que se centra en la família: Què passa quan descobreixes que el teu fill és terrorista? Què cal fer quan t’assabentes que el teu pare va col·laborar amb el règim franquista? En tots dos casos, el silenci no és la solució.Per parlar de tot això l’espectacle fusiona teatre, dansa i noves tecnologies. A través d’un canal fictici de Youtube anomenat Say Sorry es parla de temes silenciats com el franquisme i la transició, la immigració, la radicalització islàmica o la islamofòbia. El canal s’estrena amb dues entrevistes de pes: als nets de León Degrelle, polític belga col·laborador del règim nazi que va obtenir la residència espanyola després de la caiguda del nazisme; i a les germanes d’un jove combatent d’Estat Islàmic criat a Catalunya.

L’empatia, concebuda com a estratègia per aconseguir un mon millor, és el punt de partida de l’espectacle que desgrana temes com el perdó, les segones oportunitats, la reconciliació o l’oblit, i com aquests aspectes malmeten la vida familiar i l’amistat de les persones.

AMNÈ(I)S(T)IA: Say Sorry es podrà veure del 7 a l’11 de novembre a la Sala Beckett i el 30 de novembre a Temporada Alta.

Chokri Ben Chikha

Chokri Ben Chikha és un reconegut creador belga. Autor, director, ballarí, intèrpret i investigador en arts escèniques a la real Escola d’Art (KASK) de Gent. Actualment és el director artístic de la companyia Action Zoo Humaini col·labora amb Milo Rau en la direcció artística del Nationaltheater Gent.

IT TeatreAMNÈ(I)S(T)IA: Say Sorry s’emmarca en el projecte pedagògic d’innovació, recerca i professionalització IT Teatre. Un projecte de l’Institut del Teatre, relacionat amb les tècniques i les estètiques més contemporànies, que permet la inserció en la societat teatral dels graduats i graduades de totes les especialitats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD). Un període d’aprenentatge i treball que culmina amb l’estrena i representació de la feina en diversos teatres del circuit professional.

IT Tècnica

D’altra banda, la gestió tècnica de l’espectacle va a càrrec d’IT Tècnica, un altre projecte professionalitzador i pedagògic, sorgit de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE) de l’Institut del Teatre, i adreçat als titulats d’aquests estudis.

Propers espectacles:
Una lluita constant
de La Ruta 40
Direcció: Carlota Subirós

L’activisme polític és el tema escollit pel projecte de recerca i creació escènica de La Ruta 40, companyia resident de la Sala Beckett d’aquesta temporada 2018/19 i la directora d’escena Carlota Subirós.

Del 14/11/2018 al 08/12/2018

Més informació
Compra entrades

La benvinguda
de Marc Guevara Vilardell
Direcció: Mònica Bofill

L’Anna torna d’un voluntariat i no ho fa sola. Arriba amb la Tahiya, una noia refugiada que s’instal·larà al seu pis fins que puguin resoldre la seva situació legal. Fins a quin punt són suficients les bones intencions?

Del 15/11/2018 al 02/12/2018

Més informació
Compra entrades