El Amor Brujo arriba al Festival de Peralada (17 de juliol)

El Amor Brujo arriba al Festival de Peralada amb una sorprenent i màgic espectacle de la Fura dels Baus que
està disposat a trencar motllos

8876_AMOR_BRUJO_ok

 

 

 

 

 

 

Aquest divendres es podrà veure, per primera vegada a Catalunya, la nova versió escènica d‘El Amor Brujo de la Fura dels Baus, en el centenari de l’estrena de l’obra més universal de Manuel de Falla

Innovació, adaptació i ritme no faltaran en aquest nou espectacle, carregat de màgia i bruixeria, que ha ideat Carlus Padrissa, director de La Fura dels Baus. Amb la participació de la cantaora Marina Heredia, Pol Jiménez, ballarí i coreògraf, actors i cos de ball de la Fura, la música serà interpretada per l’Orquesta Joven de Andalucía, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Junta de Andalucía, sota la direcció musical del mestre Josep Vicent.

Aquest divendres la Fura dels Baus, versió Carlus Padrissa, presenta una òpera flamenca protagonitzada per la veu de mezzosoprano flamenca de Marina Heredia. Un espectacle que té un rerefons de dona maltractada, una història colpidora i tràgica en la que la que Padrissa presenta una Candela obsessionada perquè torni l’home, enamorada del maltractador i que només desitja que torni i que la mati si és necessari.

Amb El Amor Brujo, el fuego y la palabra, la Fura reivindica l’autoria de les lletres del llibret de d’aquesta obra a María de la O Lejárra, que l’any 1905 va decidir amagar el seu protagonisme al llibret darrera el nom del seu marit. La Fura ha volgut homenatjar així Maria de la O Lejárra.

La nova posada en escena compta amb projeccions cinematogràfiques de l’extraordinari creador granadí José Val del Omar, un dels cineastes més singulars i importants del cinema espanyol. Es projectaran imatges inquietants i oníriques intercalades en les diferents seqüències músic-teatrals, on també hi haurà dansa, flamenc i números d’acrobàcia carregats de moviment, llum, aromes, aigua i foc … Es presenta un espectacle de màgia i bruixeria amb una durada de 75 minuts. Previ a El amor brujo s’interpreten tres obres més de Manuel de Falla i un tema popular de cante jondo per introduir la relació entre els personatges de Candela i Carmelo en el guió d’escena que ha estat concebut com a espectacle únic: s’escoltaran fragments de Noche en los jardines de España, El sombrero de tres picos i La vida breve, i la cançó Amor gitano.

El Festival Internacional de Música y Danza de Granada, en coproducció amb el Festival Internacional de Música Castell de Peralada, Sponsorship Consulting Media, Teatros del Canal i Old and New Montecarlo, participen en aquesta obra juntament amb la Fundação Theatro Municipal de Sâo Paulo i el Teatro Comunale di Bologna. Han encarregat una nova versió escènica de El amor brujo a la Fura dels Baus per celebrar el centenari de la seva estrena, que va venir a revolucionar el panorama musical espanyol, obrint de bat a bat les portes cap a la modernitat.