El ballet d’elit es forma a Barcelona (fins el 29 d´agost)

El ballet d’elit es forma a Barcelona

IMG_5793-1024x681

 

 

 

 

 

 

 

Grans figures internacionals imparteixen classes magistrals als millors alumnes del món. Participen en un curs de 21 dies de durada que culmina amb espectacles conjunts al Gran Teatre del Liceu els dies 28 i 29 d’agost.

L’Institut del Teatre està ocupat, fins al 29 d’agost, per centenars de sabates de punta i mallots. S’hi celebra la setena edició d’IBStage, un curs de perfeccionament per a joves ballarins que gaudeix d’un gran prestigi internacional. Els professors són de renom i molts d’ells formen part de les millors companyies de dansa clàssica del món, com l’American Ballet o el Ballet Nacional de Cuba.

Els 120 alumnes també són d’excepció i provenen de les millors acadèmies de dansa del país, però també dels Estats Units, el Japó i d’arreu d’Europa. Per exemple, Christina Henares, que ha vingut des de Connecticut (EUA), assegura: “És una oportunitat meravellosa, em vaig emocionar molt quan me’n vaig assabentar perquè és genial treballar amb aquests professors increïbles, vinguts de tot arreu.”

Espectacles finals al Liceu

Els dies 28 i 29 d’agost, el Gran Teatre del Liceu serà el lloc on s’exposarà tot el treball realitzat. Es duran a terme dues representacions en què els alumnes compartiran escenari amb grans figures del ballet internacional, com Marianela Núñez, primera ballarina de The Royal Ballet, o Evgenia Obraztsova, primera ballarina del Teatre Bolxoi, de Moscou. El preu de les entrades oscil·la entre els 10 i els 150 euros.

A més, entre els dies 22 i 26 d’agost, les classes es traslladen al Teatre Ovidi Montllor, de l’Institut del Teatre, i estaran obertes de forma gratuïta al públic general. Serà l’oportunitat de comprovar “la força de voluntat, el treball, l’esforç, la determinació i la disciplina que inculquen a l’IBStage”, tal com explica el seu codirector artístic, Elías García Herrera.