El CaixaForum acull una gran exposició sobre Le Corbusier (fins al l’11 de maig)

lecorbusier

El CaixaForum acull una gran exposició sobre Le Corbusier

Fins al l’11 de maig, Un atles de paisatges moderns mostra la transcendència social i cultural de l’arquitecte suís durant el segle XX

Provinent del MoMA, i amb diversos prèstecs de la Fondation Le Corbusier de París, Un atles de paisatges moderns mostra a través de 215 peces (fotografies, maquetes, documents, pintures i fins i tot quatre recreacions d’interior a tamany natural, amb mobiliari original) la importància de l’arquitecte i artista multidisciplinar suís Charles Édouard Jeanneret-Gris, conegut com Le Corbusier.

L’exposició, dividida en cinc àmbits, testimonia el pas de Le Corbusier pel segle XX, la seva capacitat per observar, imaginar i projectar paisatges sense parar; paisatges arquitectònics, paisatges domèstics i paisatges en els objectes que va dissenyar. Pioner en els estudis de millora dels habitatges de les classes més baixes i impulsor de noves formes d’arquitectura eficient en ciutats molt poblades, Le Corbusier va treballar en uns 400 projectes i va construir uns 75 edificis en una dotzena de països.

Un atles de paisatges moderns traça la trajectòria de Le Corbusier al llarg de sis dècades, mostrant totes les seves facetes (arquitecte, urbanista, pintor, dissenyador d’interiors, escriptor, editor, fotògraf i cineasta aficionat). La mostra inclou a més a més els documents del projecte urbanístic “Una casa, un arbre”, inscrit en el Pla Macià barceloní dels anys 30, que Le Corbusier va traçar però no va arribar a desenvolupar.