ActividadesActualidadCine y series

El CaixaForum recull l’evolució artística d’Andy Warhol en una exposició ( a partir del 14 de setembre)

El CaixaForum recull l’evolució artística d’Andy Warhol en una exposició

La mostra s’inaugura el 14 de setembre i estarà en cartell fins a final d’any.

Un dels artistes més influents i coneguts de la segona meitat del segle XX, Andy Warhol, és el protagonista de l’exposició que inaugurarà el CaixaForum Barcelona el 14 de setembre. Amb el títol Warhol. L’art mecànic, la mostra versa sobre el desenvolupament creatiu del nord-americà, des dels seus primers passos com a dissenyador gràfic a Nova York fins a la seva mort ja convertit en un mite universal de l’art pop.

Warhol (Pittsburgh, 1928 – Nova York, 1987) es va consagrar com a artista als anys seixanta gràcies a l’èxit de les seves obres basades en la reformulació de diferents productes de consum, com ara les molt populars sèries de sopes Campbell’s o la transformació de grans icones del seu temps, ja fossin actors, polítics o cantants. David Bowie, Elvis Presley, Marylin Monroe o els Rolling Stones van ser només alguns dels emblemàtics artistes que van veure la seva imatge convertida en obra d’art passada pel filtre singular de Warhol. L’exposició que fins al darrer dia d’aquest 2017 serà al Caixaforum vol posar especial èmfasi en com l’americà captava el culte a la mercaderia sorgit de les invencions industrials del segle XIX. Warhol sempre va estar amatent als avenços tècnics i industrials, i va fer servir tota mena de tècniques i màquines, des de la serigrafia fins a la gravadora de vídeo.

L’exposició, doncs, suposa una excel·lent oportunitat per recordar algunes de les peces més conegudes de Warhol i endinsar-se en la seva manera de treballar i de crear. D’altra banda, la mostra s’acompanyarà de diverses activitats complementàries que poden servir al visitant per enriquir encara més l’experiència, com ara tertúlies, visites comentades i visites familiars.