ActividadesActualidadFin de semanaGastronomia

El calçot serà protagonista aquest cap de setmana a Valls

El dissabte, la Jornada Gastronòmica, la Mostra de Cuina del Calçot i el Mercat de la Calçotada ompliran carrers i places de la ciutat; i el diumenge se celebrarà la Gran Festa de la Calçotada.
La calçotada, i tot el que envolta el calçot, pren protagonisme durant tot el cap de setmana a Valls. Ho faran a partir de dissabte 25 de gener amb la Jornada Gastronòmica del Calçot, la Mostra de Cuina del Calçot i el Mercat de la Calçotada; i culminarà diumenge dia 26 amb la Gran Festa de la Calçotada, que cada any atreu milers de visitants. La festa -iniciada el 1982- i que se celebra cada any el darrer diumenge de gener, s’ha convertit amb el pas del temps en la celebració gastronòmica més popular de Catalunya. 
  
La Gran Festa obrirà portes diumenge a les 10h i entre els seus concursos destaquen el de conreadors, el de salsa de la calçotada i el popular Concurs de Menjar Calçots, que cada any desperta un gran interès. De fet, però, tot Valls farà olor de calçot amb mercats i degustacions populars a les places i carrers de la ciutat en una celebració a la que també s’hi sumarà el seguici festiu i popular vallenc. 
  
La Gran Festa de la Calçotada l’organitzen conjuntament l’Ajuntament de Valls i la Cambra de Comerç i Indústria de Valls. Fruits i Salses S&P és el patrocinador oficial i  compta amb la col·laboració de la Societat Agrícola i Secció de Crèdit de Valls, SCCL, l’Associació de Restauradors de Valls i l’Alt Camp, Comerç de Valls, Diputació de Tarragona, el Port de Tarragona, Repsol, Flaix FM i Hit103, Montseta, Aigua mineral natural de Santes Creus i Vins Denominació d’Origen de Tarragona. Hi participen també la Unió Anelles de la Flama, la Societat de Sant Antoni de Valls, la Societat Coral Aroma Vallenca, el Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida “Calçot de Valls”, l’Institut d’Estudis Vallencs, l’ONCE, i Cartonatges Trilla. 

Jornada Gastronòmica del Calçot 
  
El dissabte 25 de gener tindrà lloc la 6a Jornada Gastronòmica del Calçot. La Jornada Gastronòmica del Calçot – Memorial Àngel Solé és una jornada festiva que reunirà als principals restauradors de Valls i la comarca de l’Alt Camp, xefs, cellers i agricultors. La cuina del calçot serà la protagonista d’una festa que organitzen l’Ajuntament de Valls, la Denominació d’Origen Tarragona, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola i l’Associació de Restauradors, amb la col·laboració del grup gsr. La festa comptarà amb un protagonista excepcional, el reconegut pastisser Christian Escribà que serà nomenat Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls. Christian Escribà, quarta generació de pastissers, regenta la històrica Pastisseria Escribà de Barcelona, coneguda per molts per les monumentals Mones de Pasqua, i és un dels referents de la rebosteria catalana amb premis com el de Millor Pastisser d’Espanya. 
  
El Pati serà l’epicentre de la festa. A les 11h obrirà portes el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot que enguany preparen els restaurants 9KdValls, Planeta Kasteller, Luga, Portal 22, Ecliss, Cal Ganxo, Vermut Montseta i Càtering ForEvents; els vins, de la DO Tarragona, seran representats pels cellers Vinícola de Nulles, Mas Vicenç, Blanch i Sanromà. En aquesta ocasió, tothom podrà degustar fins a les 14h les especialitats a base de calçots, maridats amb els vins dels cellers a 2 euros la copa. Ja a la tarda, a les 19h, els assistents podran gaudir de la música del Dj’s Carlos Arias i Àlex Murmur. 
  
La festa tindrà també com a protagonistes del showcooking als cuiners Víctor Quintillà, estrella Michelin al restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramenet; Rafa Zafra, del restaurant Estimar; i Josep Moreno -xef de Valls que regenta el restaurant Deliranto de Salou i recentment guardonat amb una estrella Michelin-, que juntament amb el també vallenc Albert Roig oferiran una demostració de cuina en directe amb receptes a base de calçots. 


El calçot será protagonista este fin de semana en Valls

.El sábado, la Jornada Gastronómica, la Muestra de Cocina del Calçot y el Mercado de la Calçotada llenarán calles y plazas de la ciudad; y el domingo se celebrará la Gran Fiesta de la Calçotada.


La calçotada, y todo lo que rodea al calçot, toman el protagonismo durante todo el fin de semana en Valls. Lo harán a partir del sábado 25 de enero con la Jornada Gastronómica del Calçot, la Muestra de Cocina del Calçot y el Mercado de la Calçotada, y culminará el domingo día 26 con la Gran Fiesta de la Calçotada, que cada año atrae miles de visitantes. La fiesta –iniciada en 1982- y que se celebra cada año el último domingo de enero, se ha convertido con el paso del tiempo en la celebración gastronómica más popular de Catalunya. 
  
La Gran Fiesta abrirá puertas el domingo a las 10h y entre sus concursos destacan el de cultivadores, el de la salsa de la calçotada y el popular Concurso de Comer Calçots, que cada año despierta gran interés. De hecho, todo Valls desprenderá olor a calçot con mercados y degustaciones populares en las plazas y calles de la ciudad en una celebración a la que también se sumará el cortejo festivo y popular de Valls. 
  
La Gran Fiesta de la Calçotada la organizan conjuntamente el Ajuntament de Valls y la Cambra de Comerç i Indústria de Valls. Fruits i Salses S&P es el patrocinador oficial y cuenta con la colaboració de la Societat Agrícola i Secció de Crèdit de Valls, SCCL, la Associació de Restauradors de Valls i l’Alt Camp, Comerç de Valls, Diputació de Tarragona, el Port de Tarragona, Repsol, Flaix FM y Hit103, Montseta, Aigua mineral natural de Santes Creus y Vinos de la Denominación de Origen de Tarragona. Participan también la Unió Anelles de la Flama, la Societat de Sant Antoni de Valls, la Societat Coral Aroma Vallenca, el Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida “Calçot de Valls”, el Institut d’Estudis Vallencs, la ONCE, y Cartonatges Trilla. 

Jornada Gastronómica del Calçot 
  
El sábado 25 de enero tendrá lugar la 6ª Jornada Gastronómica del Calçot. La Jornada Gastronómica del Calçot – Memorial Àngel Solé es una jornada festiva que reunirá a los principales restauradores de Valls y de la comarca del Alt Camp, chefs, bodegas y agricultores. La cocina del calçot será la protagonista de una fiesta que organizan el Ajuntament de Valls, la Denominación de Origen Tarragona, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola y la Associació de Restauradors, con la colaboración del grup gsr. La fiesta contará con un protagonista excepcional, el reconocido pastelero Christian Escribà que será nombrado Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls. Christian Escribà, cuarta generación de pasteleros, regenta la histórica Pastisseria Escribà de Barcelona, conocida por muchos por las monumentales Monas de Pascua, y es uno de los referentes de la repostería catalana contando en su haber con premios como el de Mejor Pastelero de España. 
  
El Pati será el epicentro de la fiesta. A las 11h abrirá sus puertas el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot que este año corre a cargo de los restaurantes 9KdValls, Planeta Kasteller, Luga, Portal 22, Ecliss, Cal Ganxo, Vermut Montseta y Càtering ForEvents; los vinos, de la DO Tarragona, serán representados por las bodegas Vinícola de Nulles, Mas Vicenç, Blanch y Sanromà. En esta ocasión, todo el mundo podrá degustar hasta las 14h las especialidades a base de calçot maridadas con los vinos de la provincia a 2€ la copa. Por la tarda, a las 19h, los asistentes podrán disfrutar de la música de los Dj’s Carlos Arias y Àlex Murmur. 
  
La fiesta tendrá también como protagonistas del showcooking a los cocineros Víctor Quintillà, estrella Michelin del restaurante Lluerna de Santa Coloma de Gramenet; Rafa Zafra, del restaurante Estimar; y Josep Moreno -chef de Valls que regenta el restaurante Deliranto de Salou recientemente galardonado con una estrella Michelin-, que juntamente con el también chef local Albert Roig ofrecerán una demostración de cocina en directo con recetas a base de calçots.