El cap de setmana del 20 al 22 de gener, el Gran Teatre del Liceu acollirà la 54a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas

 

511 CANTANTS DE 62 PAÏSOS PARTICIPEN ENGUANY AL CONCURS INTERNACIONAL TENOR VIÑAS 

 

fototenor_vinas_bona_0

 

 

 

 

 

El Gran Teatre del Liceu acull la 54a edició, que esdevé més internacional que mai

El pregó d’enguany al Consell de Cent anirà a càrrec del director general del Liceu, Roger Guasch

El cap de setmana del 20 al 22 de gener, el Gran Teatre del Liceu acollirà la 54a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas, que enguany serà més internacional que mai. En total, participaran 511 cantants de 62 països, que han passat per proves eliminatòries a Londres, Nova York, París, Milà, Berlín, Beijing, Los Angeles, Moscou i Madrid.

Dels 511 participants, 216 són sopranos, 62 mezzosopranos, 1 contralt, 100 tenors, 9 contratenors, 84 barítons, 23 baixos i 16 baix-barítons. Dels 62 països participants en destaquen Corea, amb 148 cantants, i Rússia, amb 50 artistes. Espanya és el tercer país i aporta un total de 48 cantants, dels quals 11 són catalans.

Els dies 11, 12 i 13 de gener tindran lloc les audicions preliminars al Conservatori Superior de Música del Liceu, que donaran pas els dies 15 i 16 a la segona prova eliminatòria. La semifinal tindrà lloc els dies 17 i 18, mentre que el concurs final esdevindrà el divendres dia 20, com es tradició a les 15 hores al Gran Teatre del Liceu. A darrera hora de la tarda, el jurat del premi farà públic el seu veredicte.

La inauguració del concurs tindrà lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el dissabte 14 de gener a les 19 hores, amb un pregó a càrrec del director general del Liceu, Roger Guasch. A continuació s’oferirà un recital a càrrec de la soprano Eva-Maria Westbroek, acompanyada al piano per Ricardo Estrada. El programa inclourà obres de Granados, Barber, Cilea, Puccini i Wagner.

El dia 17 de gener a les 12 hores tindrà lloc la roda de premsa amb la presència del director del concurs, Miquel Lerín; Christina Scheppelmann, presidenta del jurat i directora artística del Liceu; i dos destacats membres del jurat: la soprano Grace Bumbry i el tenor Jaume Aragall.

La tarda del dia 21 de gener a les 18.30 hores tindrà lloc al Foyer del Liceu una conferència a càrrec de Grace Bumbry, dintre de l’activitat ‘Una tarda amb’, que serà presentada per la directora general artística del Liceu, Christina Scheppelmann.

El concurs tindrà com a cloenda el Concert Final el diumenge 22, a les 18 hores, on els guanyadors interpretaran diverses peces acompanyades per l’Orquestra Simfònica del Liceu, dirigida per Daniel Gil de Tejada.

Els sis premis oficials, els tres premis especials i els 4 premis extraordinaris tenen un valor de més de 97.000 euros, als quals cal afegir altres premis com borses d’estudi i contractes per als premiats i finalistes. El Concurs Viñas té com a patrocinador principal el Grup Puig.