El Centre d’Artesania Catalunya acull l’exposició internacional «Over The Top», dedicada al món dels barrets d’alta costura i de disseny artesanal 07/03/2023 – 23/04/2023

La mostra, que es pot visitar fins el proper 23 d’abril, és una selecció de 16 peces inèdites elaborades per barreters i barreteres de diferents països d’arreu del món

“Over the Top” se suma al conjunt d’activitats que tindran lloc a la capital catalana en motiu de la celebració del Barcelona Hat Days, esdeveniment que comença el dimarts 11 i finalitza el diumenge 16 d’abril amb la 19a Passejada en barret a la Rambla Catalunya

El Centre d’Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) acull l’exposició internacional “Over The Top”, dedicada al món dels barrets d’alta costura i de disseny artesanal. La mostra és una selecció de 16 peces inèdites elaborades per barreters i barreteres de diferents països d’arreu del món.

L´objectiu d´aquesta exposició és donar a conèixer un concepte de barret que va més enllà de la fabricació massiva, i alhora vol apropar el treball artesà de manera que es pugui valorar de primera mà la qualitat i el disseny d’aquestes peces. Així mateix, amb la mostra es vol posar en relleu i visibilitzar el treball que realitzen les associacions de barreteria d’arreu del món com a fòrum d’intercanvi de coneixements i plataforma de formació i promoció de l’ofici. En concret en aquesta exposició estan representades tres entitats: l’Associació Espanyola de Barreteria, The British Millinery Association i Nederlandse Hoeden Vereniging. 

L’exposició compta amb 16 barrets creats per barreters i barreteres d’àmbit nacional i internacional procedents de 7 països diferents, – Austràlia, Bèlgica, Gran Bretanya, Finlàndia, Irlanda, Països Baixos i Txèquia -. Peces que han estat seleccionades per un jurat format per la conservadora de teixits i de moda del Museu del Disseny de Barcelona, Silvia Ventosa i Muñoz; pel dissenyador i mestre artesà barreter Carles Martí Botella; i per la reconeguda barretera holandesa Marianne Jongkind. Per a la creació de les peces exposades s’han emprat diferents tècniques específiques i tradicionals de la barreteria, tot incorporant idees creatives actuals. Han participat en el comissariat de la mostra les mestres artesanes barreteres i dissenyadores Nina Pawlowsky i Cristina de Prada, de l’Associació Espanyola de Barreteria i coorganitzadores del Barcelona Hat Days.

Més enllà del concepte tradicional, un barret “over the top” es pot definir com a ornament de cap amb el potencial de sorprendre pel seu disseny, extravagància i qualitat. Tanmateix ha de ser còmodament portable tot i la seva espectacularitat. Sota aquesta premissa, els artesans i artesanes que participen en l’exposició són: Saar Snoek, Vlasta Šuhajdová, Mariëlle van der Schrier, Anke Tacq, MayumiTakeguchi, Isidro Camarena, Vanessa Brett, Santiago Egurbide, Cristina de Prada, Yolanda Torres, MªCarmen García, Sietje Dekker-Bijhouwer, Irene van Vugt, Elisabeth Koch, Félix de Martín, Paula Kasurinen, i Anél Heyman. 

L’exposició “Over the top”, es pot veure al Centre d’Artesania Catalunya ( Banys Nous, 11. Barcelona), fins el pròxim 23 d’abril. La mostra se suma al conjunt d’activitats que tindran lloc a la capital catalana en motiu de la celebració del Barcelona Hat Days, esdeveniment que comença el dimarts 11 d’abril i finalitza el diumenge 16 d’abril amb la 19a passejada en barret a la Rambla Catalunya.

Més informació de les activitats del Barcelona Hat Days aquí

Més informació de la Passejada en barret a la Rambla Catalunya aquí