El cicle l’OffLaVillarroel acull novament Othelo (Termina mal), la versió més esbojarrada del clàssic de Shakespeare (a partir del 18 d´abril)

El cicle l’OffLaVillarroel acull novament Othelo (Termina mal), la versió més esbojarrada del clàssic de Shakespeare

 

 

Othelo (Termina mal), la versió còmica del clàssic de William Shakespeare, torna a La Villarroel a partir del 18 d’abril. El muntatge, que va aconseguir un èxit rotund durant la temporada passada a la sala, formarà part de l’edició d’enguany del cicle l’OffLaVillarroel.
Quatre actors, especialistes en teatre físic, clown i burlesc, reinterpreten la famosa tragèdia de William Shakespeare. Matias BassiElvira GomezGabriel Beck i Martín López interpreten als catorze personatges que apareixen a Othelo (Termina mal) en un exercici magnífic de fregolisme ideat per Gabriel Chamé Buendia. La peça és el resultat d’una llarga investigació sobre Shakespeare realitzada per l’adaptador i director de l’espectacle, el polifacètic clown Gabriel Chamé Buendia. Segons ha explicat ell mateix, durant el procés de creació de l’obra es va adonar que l’art del clown funcionava molt bé amb el drama: «la relació entre el fet tràgic i el còmic genera una atenció extra en la trama”.
La combinació del text i el fet físic són de vital importància en aquest muntatge: en escena, el cos transmet sensacions i conceptes que poden donar suport o contradir a l’acció que s’hi desenvolupa. La relació que s’estableix amb el públic és també una peça clau en aquesta obra. Matías Bassi –que interpreta el personatge d’Othelo– considera que a Othelo (Termina mal) “es trenca la quarta paret i l’espectador es converteix en un integrant més de l’obra».
El muntatge, una producció de La Villarroel i Mika Project, es podrà veure fins al 30 de maig a La Villarroel. Paral·lelament a l’exhibició a la sala i durant els mesos d’abril a juny, l’obra realitzarà gira per l’Estat espanyol i es representarà a places com Zaragoza, València, Murcia, Vitoria i Lleida, entre d’altres.
La crítica ha dit…

  • “Els cent minuts teatrals més trepidants, divertits i intel·ligents que s’han vist en molts anys en els nostres escenaris» – Joan-Anton BenachLa Vanguardia
  • “Una lección magistral de algo que nunca pensé que pudiera lograrse” – Marcos OrdóñezEl País
  • “Espatarrant paròdia tragicòmica sobre un exercici de gran precisió tècnica i d’enorme exigència física amb un ritme endiablat” – Santi FondevilaAra
  • “Cuatro grandes actores, cuatro fenómenos que dominan el teatro físico, el clown, el vodevil, las parodias, las acrobácias. Puro teatro.» – Maria José RaguéEl Mundo

 

 

 

 

 

d1494b3f-82d5-4d4c-b187-e9bd60b10641