El cicle “Noves escenes” porta a La Pedrera dues estrenes absolutes i els millors talents emergents Del 2 al 23 de maig

image002 (1)

 

 

La Pedrera es torna a convertir durant el mes de maig en un punt de trobada de les millors creacions escèniques del moment.

Aquesta nova edició inclou dues estrenes absolutes: Societat Doctor Alonso i la unió de Pablo Gisbert i Juan Navarro. A més de la presentació al gran públic de dues peces de joves talents emergents.

La Fundació Catalunya La Pedrera presenta aquest mes de maig la vuitena edició de “Noves escenes a La Pedrera”, una proposta que es consolida amb gran èxit mostrant la vitalitat i la diversitat de l’escena contemporània a través de propostes teatrals que barregen el moviment, la música, la paraula, el vídeo o els objectes.

Després d’haver mostrat amb gran èxit durant set temporades la vitalitat i la diversitat de l’escena teatral contemporània, enguany el cicle Noves escenes vol arribar a més persones i fa un pas endavant en l’aposta de la Fundació Catalunya La Pedrera per donar suport a la creativitat i fomentar el talent. Per una banda, produeix les creacions d’alguns dels artistes escènics consolidats i amb una dilatada trajectòria, i per l’altra, mostra les obres de brillants talents emergents en els seus primers passos en l’escena professional.

Del 2 al 23 de maig, La Pedrera acollirà quatre obres que inclouen dues estrenes absolutes: Societat Doctor Alonso i un espectacle que uneix Pablo Gisbert i Juan Navarro; i les presentacions de dues peces de joves talents emergents, com són Glòria Ribera i Gaia Bautista.

El cicle compta amb l’assessorament artístic i de continguts del director escènic i dramaturg Jordi Fondevila.

Programació a La Pedrera:

 

El dijous 2 de maig inicia el cicle l’estrena de Societat Doctor Alonso amb una versió per a ràdio de la peça escènica Andrei Rublev “Andrei Rublev, una paniconografia”, una versió encarregada i produïda per la Fundació Catalunya La Pedrera.

Aquesta peça, feta expressament per a La Pedrera, ens parla de l’art no com un retrat de la realitat sinó com una realitat entre les realitats. Llenguatge escènic inconfusible de Tomàs Aragay (direcció) i Sofia Asencio (dramatúrgia).

Glòria Ribera dirigeix l’espectacle de la segona sessió el dia 9 de maig amb “Versiones parciales y erróneas de mi vida y mi gloria” en què la investigació es centra en la llet de vaca com a sedant de les masses i les seves emocions a través del cuplet, el tango, el fandanguillo, el foxtrot i el pasodoble; amb música i veu en directe.

El dijous 16 de maig Pablo Gisbert i Juan Navarro presenten l’obra “El Bosque (Parte II)”. Després de la primera experiència amb El Bosque on van intentar reorganitzar la naturalesa en forma de laberint vegetal, on el temps de la construcció era el lloc del debat en si mateix, ara necessiten habitar l’interior de allò construït. Es tracta d’una estrena adaptada per ser representada a la Sala Gaudí de La Pedrera.

I finalment el dijous 23 de maig tanca el cicle una jove promesa, Gaia Bautista, amb “Ojalá el verano”, una reflexió sobre els 30 anys. Les estacions avancen inevitables cap a la crisi, desvetllant expectatives, contradiccions, pors i fantasies de la intèrpret exposada a la mirada de l’audiència i de les companyes que comparteixen escena amb ella: Agnès Jabbour, Andrea Marinel·lo i Anna Pérez Moya. Una aposta més de la Fundació Catalunya La Pedrera per als joves i el talent.

Amb “Noves escenes a La Pedrera” la Fundació Catalunya La Pedrera dona suport a la creació mostrant i coproduint l’obra dels artistes escènics més innovadors.

Aquest cicle és una oportunitat imprescindible per gaudir de la creació contemporània que, per ser un esdeveniment en viu i d’utilitzar un canal directe i presencial amb l’espectador, possiblement sigui l’art amb més possibilitats d’incidència i amb més capacitat transformadora.