El Cor Vivaldi tanca la temporada “Les quatre estacions” amb un concert per promoure la protecció dels animals (28 de juny)

El Cor Vivaldi tanca la temporada “Les quatre estacions” amb un concert per promoure la protecció dels animals

SONY DSC

 

 

 

 

 

 

 

Es tracta d’una proposta organitzada conjuntament amb la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA)

El programa de concert estarà format per l’òpera “Chip and his dog” de Giancarlo Menotti i una selecció del “Bestiolari” d’Albert Guinovart

El concert tindrà lloc diumenge, 28 de juny, a les 19 h, a l’Auditori Axa de Barcelona

El Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya de l’Escola IPSI oferirà, aquest diumenge, 28 de juny, a les 19 hores, a l’Auditori Axa de Barcelona, el quart i últim concert de la seva temporada “Les quatre estacions”.

Es tracta del concert dedicat a l’estiu, una proposta elaborada conjuntament amb la FAADA (Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals) destinada a promoure la protecció dels animals i la lluita contra l’abandonament, sobretot de gats i gossos.

Cada any, en apropar-se les vacances d’estiu, arriben noves xifres d’abandonament de gats i gossos. Aquest comportament fa pensar que a la nostra societat hi ha més implicació que compromís. Per això, el Cor Vivaldi vol contribuir a invertir aquesta situació amb un concert on sonaran peces que tracten de diversos animals.

Concretament, el programa inclourà l’òpera infantil Chip and his dog de Giancarlo Menotti i una selecció de l’obra Bestiolari d’Albert Guinovart.

Chip and his dog –Quim i el seu gos, en traducció catalana d’Òscar Boada, estrenada pel Cor Vivaldi el 1990, tan sols un any després de la seva fundació, al desaparegut local de l’Orfeó de Sants. En aquella ocasió, la cantaire Maria Miró, de només 9 anys, va interpretar un dels papers protagonistes, mentre que ara, vint-i-cinc anys després, serà ella mateixa qui doni vida al rol antagonista, el de la princesa que no riu.

L’altra obra que conforma el programa de l’últim concert és una selecció de les 16 cançons de Bestiolari d’Albert Guinovart. Una composició feta l’any 2009 a partir d’alguns poemes del llibre de Miquel Desclot. Aquest llibre acosta els infants a les bestioles que els són properes com la puça de gossa, el rossinyol viatger, l’aranya de sostre o la sardina de llauna entre d’altres.

El cor estarà acompanyat per Guillermo Prats al contrabaix, Ramon Torramilans a la percussió i Òscar Boada –que també dirigirà- des del piano. També col.laboraran en aquest concert, que comptarà amb direcció escènica de Margarita Cabero, l’actriu Elisabet Egea i Concepció Galindo, autora del disseny i confecció del vestuari.

Les entrades ja són a la venda a un preu general de 12 i 15 €. Hi ha la possibilitat d’obtenir diversos descomptes, com ara entrades a 8 € per a seguidors del Cor Vivaldi o bé si es compren via Facebook i Twitter. També hi ha la possibilitat d’obtenir dues entrades al preu d’una per als subscriptors de La Vanguardia i els socis d’Òmnium Cultural i de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC).

Sobre el Cor Vivaldi–Petits Cantors de Catalunya

Creu de Sant Jordi 2013 de la Generalitat de Catalunya .

El Cor Vivaldi–Petits Cantors de Catalunya va ser creat l’any 1989 a l´Escola IPSI de Barcelona pel pianista i director Òscar Boada.

El cor és l’aposta decidida de tot un centre d’ensenyament general per la bona música a l’escola. En aquest sentit, el Cor Vivaldi és un producte absolutament singular al panorama català i fins i tot espanyol: en tot el país, no hi ha un altre cor de les seves característiques que pugui mostrar un full de serveis tan brillant com el Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya. Al llarg dels seus vint-i-cinc anys d´història, ha enregistrat nombrosos CDs i DVDs, ha aconseguit els premis més importants del panorama coral internacional i ha actuat a les sales més emblemàtiques (Auditori, Palau de la Música, Liceu, Auditorio Nacional, Teatro Liceo de Salamanca, Príncipe de Asturias, Wiener Konzerthaus, Victoria Hall de Ginebra, etcètera). Pioner en la interpretació d’òperes infantils, col·labora habitualment amb el Gran Teatre del Liceu i amb l’OBC.

Ha enregistrat les bandes sonores de pel·lícules d’Almodóvar, Balagueró, Llompart i Aibar. Des del 2004, comissiona compositors del país i de fora per tal d’incrementar el repertori per a veus blanques.

Ha fet gires arreu d´Europa, Argentina i Estats Units i, des de l’ any 2001, té un cicle propi de concerts, que actualment té la seva seu a l’Auditori Axa de Barcelona, on presenta tota classe de repertoris dins el marc de concerts súmmament dinàmics oberts a tots els públics.

Sobre Òscar Boada

Licentiate of the Royal Schools of Music en direcció coral, és director de música de l´Escola IPSI i el fundador i director del Cor Vivaldi.

Malgrat que va assistir a cursos de direcció amb noms tan importants com Manel Cabero o Àngel Recasens, el seu aprenentatge com a director coral va sorgir de l’observació directa del treball dels mestres Simon Johnson i Jordi Casas, amb qui va tenir l’oportunitat de treballar com a pianista de l’Orfeó Català durant tretze anys.

Menció especial Premi Ciutat de Barcelona 1999, va obtenir el Premi Reus de Composició per a veus infantils, va ser premiat al Concorso Internazionale Marielle Ventre i és sovint sol·licitat a concursos internacionals (Tours, Cantonigròs, Calella, Torrevieja, Ejea de los Caballeros, etc…).

Amb el Cor Vivaldi ha fet gires per diversos països d´Europa així com per Argentina i Estats Units, sempre amb gran èxit de crítica i públic