El dissabte 7 de març a les 18:30 h Olga Tokarczuk conversarà sobre la seva trajectòria literària amb l’escriptora i traductora Marta Rebón al Hall del CCCB

El CCCB, l’editorial Anagrama i l’editorial Rata, amb la col·laboració de l’Institut Polonès de Cultura, us convoquem a la roda de premsa de l’escriptora polonesa i Premi Nobel de Literatura 2018, Olga Tokarczuk, que tindrà lloc el proper divendres 6 de març, a les 12 h, al Mirador del CCCB. Prèviament, s’ha organitzat un photocall a les 11.30 h al Pati de les Dones del CCCB.

Tokarczuk serà a Barcelona amb motiu de la presentació de la seva novel·la Los errantes en castellà (Anagrama) i Cos en català (Rata).

El dissabte 7 de març a les 18:30 h, els lectors i lectores d’Olga Tokarczuk tindran l’oportunitat de seguir una conversa de l’autora polonesa amb Marta Rebón, escriptora i traductora d’autors de renom com Svetlana Aleksiévitx, Vasili Grossmann o Lev Tolstói, al Hall del CCCB. Les entrades d’aquest acte ja son a la venda a https://www.cccb.org/ca/activitats/fitxa/conversa-amb-olga-tokarczuk/233163

Olga Tokarczuk. L’obra de l’escriptora i activista Olga Tokarczuk destaca per la seva narrativa imaginativa, que combina relats autobiogràfics amb fragments de novel·la històrica i reflexió filosòfica. Traduïda a més de trenta llengües, la seva obra inclou nou novel·les, tres col·leccions de relats curts i una col·lecció de poesia. En destaquen publicacions com L’ànima perduda (Thule, 2019), Un lloc anomenat Antany (publicada en català per Proa, 2001; i en castellà per Anagrama, 2020), Sobre los huesos de los muertos (Siruela, 2016) o Les Livres de Jakób (Noir sur Blanc, 2018), llibre pel qual li van concedir el premi Nike l’any 2015, el més alt reconeixement de la literatura polonesa. Aquell mateix any també va rebre l’International Bridge Prize en reconeixement al seu compromís amb la pau, la democràcia i la interculturalitat. L’any 2018 va rebre el premi Man Booker International per Cos (Rata 2019, publicada en castellà sota el títol Los errantes per Anagrama, 2019), novel·la fortament aplaudida per la seva prosa fragmentada i imaginativa que es desplega amb el fil narratiu del viatge.