El diumenge 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, l’Ajuntament de Barcelona celebra una jornada de portes obertes, de 10.00 a 20.00 hores.


El diumenge 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, l’Ajuntament de Barcelona celebra una jornada de portes obertes, de 10.00 a 20.00 hores.

portes_obertes_2017_528x228

 

 

L’accés és totalment gratuït i la ciutadania podrà visitar l’Escala Negra, la Capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, el Saló del Bon Govern, la Sala del Treball, el despatx de l’alcaldessa, el Saló de la Reina Regent, el Saló de Cent, el Saló del Consolat de Mar, la Sala Tàpies, el Despatx d’Honor, el Saló de Carles III, el Saló de la Ciutat, la Galeria Gòtica i l’Escala d’Honor.

 

 

 

Personatges històrics

El recorregut començarà a la porta del carrer de la Ciutat (façana gòtica) i, per amenitzar la jornada, diversos personatges històrics rebran els curiosos als salons nobles de l’Ajuntament.

El cronista del segle XIV Ramon Muntaner, per exemple, que comentarà les pintures de Josep M. Sert al·lusives a les campanyes dels almogàvers a Grècia del Saló de Cròniques, o els consellers Joan Fiveller i Rafael Casanova, que relataran la història del Saló de Cent. Maria Bosch, esposa de Rafael Casanova, informarà sobre els tapissos i les pintures de Sert situades a l’Escala d’Honor, i la música d’un clavicèmbal amenitzarà la visita als salons de la Ciutat i de Carles III.

Per la seva banda, Sant Jordi i la princesa seran els encarregats de rebre els visitants i acomiadar-los a l’entrada del carrer de la Ciutat i al pati de l’Ajuntament.

Visita al mirador de Maria Aurèlia Capmany

Aquest any, també es podrà visitar gratuïtament el mirador de Maria Aurèlia Capmany de la novena planta de l’edifici Novíssim (entrada per plaça de Sant Miquel).

El mirador es podrà visitar de 10.00 a 20.00 hores, però caldrà reservar hora el mateix dia de Sant Jordi a partir de les 9.30 hores en el punt d’informació de la plaça de Sant Miquel.

Activitats per a nens i nenes

En el marc de les portes obertes s’ha programat, també, al pati de l’Ajuntament, l’espectacle de titelles La llegenda del Drac, a càrrec de la Companyia de Titelles Galiot. Després de cada sessió (a les 11.00 hores 12.30 hores, 16.00 hores i 18.00 hores) , hi haurà un taller de titelles relacionat amb l’espectacle.

Venda de roses solidàries

El 23 d’abril, de 10.00 a 20.00 hores, al pati de l’entrada de l’Ajuntament també es vendran roses solidàries. L’import recaptat d’aquesta venda de roses solidàries es destinarà íntegrament a entitats sense ànim de lucre.

Entitats que participaran enguany en aquesta iniciativa:

  • Fundació Uszheimer
  • Fundació Jubert Figueras
  • Associació Familiars Alzheimer Barcelona
  • Fundació Pasqual Maragall

A banda, a les 11.30 hores, a la plaça de Sant Jaume, se celebrarà l’Audició de Sardanes de la Colla Sardanista de Sant Jordi, a càrrec de la cobla La Principal de la Bisbal.