El Festival Castell de Peralada celebra el 30è aniversari amb una nova producció d’òpera

festival casEl Festival Castell de Peralada celebra el 30è aniversari amb una nova producció d’òpera

• Turandot de Giacomo Puccini arriba per primera vegada al festival amb direcció escènica de Mario Gas i escenografia de Paco Azorín.
• El Festival de Peralada estrenarà la seva nova producció el 6 d’agost a l’Auditori del Parc del Castell de Peralada i es podrà tornar a veure la nit del 8 d’agost

Aquesta és la primera vegada que el Festival programa aquesta òpera de Puccini, que el proper estiu passarà a formar part del llistat de noves produccions del Festival i del seu llegat operístic. Turandot serà la tercera producció operística pròpia del festival que s’afegeix a grans títols tan aplaudits com Andrea Chénier de Giordano, estrenada l’any 2014 i Otello de Verdi, estrenada el 2015 i construïdes als tallers del Festival i de l’Alt Empordà. Aquests són espectacles que reafirmen al festival en la seva capacitat de producció dins del camp de l’òpera internacional. Igualment, el festival es consolida fent noves aportacions que engrandeixen el món cultural i demostren la seva passió pel gènere.

L’amor, la ràbia i la passió amorosa, la sensualitat, la màgia, la mort, les emocions, les contradiccions i un excepcional contingut musical fan que el Festival hagi escollit aquesta òpera per celebrar el seu 30è aniversari. A Peralada es podrà veure una Turandot amb lectura actual, un espectacle contemporani i essencialment puccinià. El treball conjunt de Gas i Azorín portarà de ben segur una òpera de gran qualitat artística.
Com ja es habitual, el Festival presentarà aquesta òpera amb grans veus del panorama líric internacional, com la soprano Iréne Theorin (Turandot), Roberto Aronica (Calaf) o Maria Katzarava (Liù). Al fossat, la música anirà a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu dirigida pel mestre Giampaolo Bisanti. Les veus d’Andrea Mastroni, Francisco Vas, Manel Esteve Madrid, Vicenç Esteve Madrid juntament amb el Cor Intermezzo dirigit per José Luis Basso com a director convidat, completen la resta del repartiment.

El cartell del 30è Festival Castell de Peralada

L’artista català Perico Pastor, amb una llarga trajectòria arreu del món exposant i publicant les seves il·lustracions i quadres, ha dissenyat el cartell del 30è aniversari del Festival inspirant-se en el personatge de la princesa Turandot, en el seu temperament i en la seva història. Al cartell domina el vermell, que és el color del vestit de Turandot i també el de la passió i el de la sang, però a la vegada, per a Perico no hi pot faltar l’or, que mostra el seu caràcter fred en l’amor però amb un temperament volcànic. Segons l’artista, “Turandot més aviat liquida la seva passió pel costat de la fulla d’afaitar i de la sang que per l’altre ”.

Les entrades es posen a la venda avui dimecres, 27 de gener, a les 16:00 h a www.festivalperalada.com i el seu preu va de 60 € a 190 €.