El Festival de la Infància creix amb més activitats i nous espectacles (del 27 de desembre al 4 de gener)

El Festival de la Infància creix amb més activitats i nous espectacles

 14729142_1309152932453001_3653244599528264109_n

 

 

 

Amb l’arribada del Nadal torna un dels esdeveniments de referència a Barcelona. Del 27 de desembre al 4 de gener, el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona acull la 53a edició del Festival de la Infància, un certamen que ha redissenyat la seva oferta per evolucionar cap a un nou enfocament amb la incorporació de noves activitats lúdiques i d’oci com les d’Open Camp, el Gran Circ Americà i les actuacions dels personatges de les sèries de dibuixos animats Peppa Pig i Ben i Holly.

Sota el lema Fem volar la diversió, el Festival de la Infància tornarà a reunir algunes de les atraccions més divertides d’aquestes dates. Entre les activitats més tradicionals figuren actuacions musicals, contacontes, pallassos, inflables, gimcanes o un rocòdrom que faran les delícies dels nens i nenes de totes les edats.

Després de veure la llum el 1963 com un festival benèfic, el Festival de la Infància s’ha consolidat com una veritable escola de ciutadania en comptar amb activitats que fomenten valors com el civisme, la solidaritat, l’alimentació sana i saludable o el respecte al medi ambient

En aquesta edició, el certamen aposta per presentar uns continguts en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, de manera que, sota el lema ‘Fem volar la diversió’, s’organitzaran més d’un centenar d’activitats en les que els més petits de la casa podran aprendre valors participant en els jocs, espectacles i actuacions relacionats amb els vuit eixos temàtics del saló: Tecnologia, Aventura, Música i espectacles, Civisme, Medi Ambient, Esport, Imaginació i Creativitat i Salut i Hàbits Saludables.

Entre les iniciatives per promoure la solidaritat destaquen les xerrades que oferirà Proactiva Open Arms, l’ONG de Badalona que ha treballat al llarg de l’any al mar Egeu rescatant refugiats sirians que intentaven arribar en pastera a l’illa grega de Lesbos. Membres de l’ONG explicaran als nens la importància d’aquestes iniciatives i mostraran als assistents una de les embarcacions que han estat rescatant al llarg de l’any.

El saló més esportiu
El Festival serà el 2016 un dels més esportius dels últims anys amb més d’una desena d’activitats de divulgació i foment de l’esport. Amb l’objectiu de convertir l’activitat física en un vehicle per al desenvolupament maduratiu de nens i nenes, hi haurà multitud de possibilitats per a practicar esport entre les quals destaquen tornejos de minibàsquet, l’estand del FC Barcelona, la pista de gel i les experiències d’Open Camp.

El prestigiós Trofeu Molinet, el campionat de bàsquet base més antic d’Espanya i únic a tot Europa, organitzat per la Federació Catalana de Bàsquet reunirà un any més a centenars de jugadors de minibàsquet. A més els aficionats al bàsquet també gaudiran de Planeta Bàsquet, un complet programa d’activitats formatives i d’oci al voltant de l’esport de la cistella.

Per la seva banda, la Federació Catalana de Futbol i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya participen amb + KESPORT !, projecte pioner amb el qual es pretén educar, a través del futbol, als nens i nenes de 6 i 12 anys en habilitats per a la vida. L’esport rei també estarà present a Futbol Net, l’estand de la Fundació FC Barcelona, en què els joves podran jugar i conèixer els valors sobre els quals s’assenta l’èxit esportiu del Barça; a Futbol 3×3, el camp de futbol indoor de Coca-Cola on se celebren partidets de tres contra tres sense porter i amb el Bubble Football, el joc en el qual els participants s’introdueixen cada un d’ells en una bombolla gegant per disputar els partits.

El Club Súper 3 i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat organitzen una gimcana esportiva en la qual els participants podran posar a prova la seva destresa i habilitats mitjançant diverses proves i exercicis de ball mentre que la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya instal·larà un laberint per orientar els nens i nenes participants en valors com la cohesió social, l’autoconfiança o la presa de decisions.

El parc temàtic de l’esport de Barcelona, Open Camp, també estarà present al Festival de la Infància. Els visitants que accedeixin al saló de Fira podran gaudir de tres experiències a l’estand del parc temàtic: Open Futbol, Open Jumping i Open Sprint. El saló disposarà també de dues pistes especialitzades, una de gel on els visitants podran demostrar la seva estabilitat sobre la pista de Panrico i una segona pensada per als amants de les bicicletes que podran millorar les seves habilitats en les modalitats de bike trial, BMX, i push bike en el circuit de Monty i la Unió Catalana de Bike Trial.

Princeses, pirates i fullets
Els personatges de dibuixos animats també visitaran el Festival de la Infància. L’espectacle El petit regne de Ben i Hollyjuntament amb el de Princeses i Pirates de Peppa Pig, recrearan l’univers dels personatges d’aquestes populars sèries televisives en un parc temàtic de 2.400 metres quadrats. El palau 2 del recinte de Montjuïc comptarà amb una espectacular recreació d’aquestes sèries infantils on els nens podran jugar, interactuar i fer-se fotos amb els seus personatges favorits al mateix temps que poden participar en diversos tallers educatius amb ells.

I el Circ
Aquesta edició del Festival de la infància recupera també l’esperit del Circ de la mà de la família Faggioni, responsable del Gran Circ Americà que ocuparà la plaça de l’Univers fins al 8 de gener. El seu innovador espectacle El Somni Americà reuneix el millor del circ tradicional amb pallassos, malabaristes, acròbates i trapezistes juntament amb espectacles nous com el dels Sstream Bikers, pilots capaços de desafiar les lleis de la gravetat a més de 100 km / h amb les seves motocicletes .

Una oferta a mida
Amb l’objectiu de facilitar l’accés a tota la programació, hi haurà un gran ventall de preus. L’entrada només al Festival costa 12 euros (9 euros a partir de les 16 hores) mentre que les combinades al Festival i als espectacles de Peppa Pig i de Ben i Holly i al Festival i al Gran Circ Americà és de 19 euros. El preu per accedir al Festival i al parc esportiu Open Camp és de 18 euros durant els dies de celebració del saló.

A més, hi haurà preus especials per a col·lectius com famílies nombroses, monoparentals, majors de 65 anys i discapacitats. Així mateix, el Festival envia invitacions solidàries a FEDAIA, la plataforma que agrupa a Catalunya el conjunt d’entitats que treballen amb infants i joves en situació de risc d’exclusió social perquè aquests visitin el certamen, a Càritas i als altres col·lectius.