El Festival de la Infància ofereix nous activitats i experiències per a tota la família (del 27 al 4 de gener)

logo_descargable
El Festival de la Infància ofereix nous activitats i experiències per a tota la família

Del 27 de desembre al 4 de gener es celebra el Festival de la Infància, que torna a la seva cita anual al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona amb una infinitat d’activitats lúdiques, esportives, creatives, culturals i musicals a les quals se suma per primera vegada un circ que oferirà espectacles amb trapezistes, malabars i clowns per compartir en família durant les vacances nadalenques.

 

En aquesta edició, el Festival incorpora, a més, altres iniciatives com un parc temàtic protagonitzat pels personatges de la sèrie de dibuixos animats Peppa Pig amb música i tallers, i el certamen de lleure i experiències multimèdia, XD Young Fest. Així, el Festival de la Infància cobrirà diferents franges d’edats, presentant propostes d’oci per a nadons, nens, adolescents, familiars i acompanyants.

 

En la seva 52 edició, el Festival de la Infància continuarà amb les propostes d’activitats per les quals ha esdevingut l’esdeveniment educatiu i d’entreteniment infantil més important de Barcelona i un dels més veterans de Catalunya, oferint diversió a nens i grans amb experiències lúdiques que fomenten també la pràctica esportiva, els espais d’aventura, els hàbits de vida saludable i valors com la solidaritat, el civisme, el respecte a la diversitat i al medi ambient.

Com a novetat, aquest any el festival ampliarà l’oferta de les activitats més tradicionals (màgia, teatre, titelles, pallassos i cançons) concentrades a l’escenari del palau núm.1 i estrenarà un gran circ patrocinat per la cadena de supermercats Lidl que amb clowns, xanquers , trapezistes, forçuts i jocs malabars farà les delícies dels més petits. Els actors del circ realitzaran cada dia una ‘cercavila’ en què desfilaran amb un gran elefant de cartró pedra i altres personatges que ompliran de màgia el saló.

Es potenciaran, així mateix, les noves tecnologies en jocs educatius interactius, a més dels continguts relacionats amb l’ecologia, el reciclatge i l’alimentació. Paral·lelament, es reorganitzarà la zona esportiva que oferirà multi experiències en col·laboració amb diverses federacions esportives, la Secretària General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i el Club Super3.

A més, amb l’objectiu d’oferir el millor entreteniment a nens i joves de diferents edats, el Festival de la Infància suma enguany a la seva agenda tradicional dos atractius esdeveniments: «Un dia amb Peppa, el Festival» adreçat a nens i nenes d’1 a 6 anys i el XD Young Fest per a nois i noies a partir de 10 anys.

El Festival de Peppa Pig oferirà dues sessions diàries de 4 hores del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener perquè els més petits de la casa interactuïn amb fins a 15 personatges de la popular sèrie televisiva. Aquests els guiaran per una dotzena d’espais que recrearan els habituals escenaris que apareixen en els dibuixos animats. Allà es desenvoluparan diferents tallers, música i espectacles que permetran al públic infantil compartir exclusives experiències amb la família Pig al complet i altres protagonistes com la mestra de l’escola bressol Madame Gazelle o Suzy Sheep. L’accés a aquest esdeveniment requerirà una entrada a part que costarà 19 euros i que donarà dret a entrar també en el Festival de la Infància i l’XD Young Fest.

Precisament, el certamen XD Young Fest aquest any estarà totalment integrat al Festival, aportant cinc zones i noves activitats, tallers i jocs orientats a adolescents d’entre 10 i 14 anys. Així, en l’àmbit X-Sports destacaran un skate park, una pista d’autos de xoc, esports extrems i d’aventura; a Technology, experiències de realitat virtual, realitat augmentada i robòtica; en Gaming, simuladors, videojocs d’esport, estratègia o habilitats; en Music, concerts, tallers Dj i música electrònica; i en Tendències, activitats i tallers de moda, bellesa, Do it yourself, arts escèniques o fins i tot grafits.

L’entrada conjunta per al Festival de la Infància i l’XD Young Festival costa 12 euros. Hi ha preus especials per a col·lectius com famílies nombroses, monoparentals, majors de 65 anys i discapacitats, així com dels packs de 10 entrades per a grups o per venir més d’un dia. Aquest any l’horari s’amplia una hora i romandrà obert de 10.00 a 20.00h