ActividadesActualidad

El festival Dia de Brasil omplirà el Poble Espanyol de concerts, gastronomia i activitats relacionades amb la cultura brasilera (10 de setembre)

El festival Dia de Brasil omplirà el Poble Espanyol de concerts, gastronomia i activitats relacionades amb la cultura brasilera
El forró i la samba seran els protagonistes del 9è Dia de Brasil amb artistes com Mariene de Castro i Anastácia, i els grups brasilers afincats a Barcelona Sapato Branco i Barbado Samba.

La batucada i el ball estaran garantits amb Batucada Ketubara Barcelona, a ritme de samba reggae, i l’Escola de Samba Unidos de Barcelona, que farà una posada en escena a l’estil del carnavals de Rio de Janeiro.

Aquest any el Dia de Brasil canvia d’ubicació i se celebrarà en el Poble Espanyol.

Activitats com la capoeira, una àmplia oferta gastronòmica de Brasil i un extens programa d’activitats infantils completaran la programació del festival.

El festival s’estendrà la setmana següent (del 14 al 17 de setembre) amb la 4ª Mostra de Cinema Dia de Brasil, que tindrà lloc en els Cinemes Girona i projectarà cinc films que representen la millor producció cinematogràfica brasilera actual.

El diumenge 10 de setembre torna a Barcelona el 9è Dia de Brasil amb grans noms de l’escena musical brasilera, una extensa oferta gastronòmica i una completa programació d’activitats i esdeveniments al voltant de la cultura brasilera.

El festival s’ha consolidat en pocs anys com un dels esdeveniments més importants de la cultura brasilera del nostre país i aquest any canvia d’ubicació i se celebrarà al Poble Espanyol. Comptarà amb diversos espais per acollir concerts, presentacions culturals, activitats, zona gastronòmica i zona infantil.

El forró i la samba seran els protagonistes de la programació artística de l’edició d’aquest any de la mà de artistes com Mariene de Castro, cantant, compositora i actriu revelació de Bahía que portarà el seu ritme de samba i maracatú al festival.

També des de Brasil arriba Anastácia, cantant i compositora de Recife batejada pels crítics com la reina del forró a Brasil. El festival també comptarà amb l’actuació de dos grups brassilenys afincats a Barcelona: el grup Sapato Branco, presentant la samba de gafieira, i el grup Barbado Samba, que reinterpreta, a ritme de samba, a grans músics brasilers com Gal Costa, Caetano Veloso, João Bosco, Maria Bethânia o João Gilberto, entre d’altres.

L’Escola de Samba Unidos de Barcelona i Batucada Ketubara Barcelona, dos grups molt coneguts a la ciutat, portaran la batucada i el ball al festival. L’Escola de Samba Unidos Barcelona farà una posada en escena al més pur estil de les festes i les desfilades del carnaval de Rio de Janeiro. Per la seva banda, Batucada Ketubara Barcelona farà ballar a tots com al carnaval de Salvador de Bahía.

La zona infantil acollirà tallers, jocs, capoeira, conta contes i un espai adaptat als nens més petits de entre 0 i 3 anys. Els més petits i les seves famílies podran gaudir d’aquest espai de 12h a 18h.

Un dels plats forts del festival, mai millor dit, serà la zona gastronòmica, que aquest any oferirà opcions per a tots els paladars. El públic podrà gaudir de diversos sabors de Brasil i també dels seus països veïns sense sortir de Barcelona, tot a preus populars.

 

4a MOSTRA DE CINEMA DIA DE BRASIL
El festival Dia de Brasil s’estén una setmana després de l’esdeveniment amb la 4a Mostra de Cinema Dia de Brasil, que tindrà lloc del 14 al 17 de setembre en els Cinemes Girona de Barcelona.

La mostra acosta aquest any cinc pel·lícules produïdes recentment al país. Tres films de ficció: Mulher do Pai de Cristiane Oliveira, Per Ter Onde Ir de Jorane Castro i Animal Político de Tuão; i dos documentals: Martírio de Vincent Carelli, Ernesto de Carvalho i Tita; i Jonas e o Circo Sem Lona, de Paula Gomes, pel·lícula seleccionada especialment per al públic infantil. Tots ells han estat seleccionats per festivals internacionals com el Festival de Berlín, el Festival Mar del Plata, el Festival du Film Independent de Bordeaux i altres festivals de cinema de tot el món. Pots ampliar informació de la mostra aquí.

HORARIS DIA DE BRASIL
12:00h DJ Mdc Suingue
13:00h Frevo con Gigantes
13:50h Ketubara
14:30h Capoeira Cordão de Ouro (Roda/Maculelê/Taller)
15:10h DJ Mdc Suingue y Asociación Espai Carioca
16:00h Sapato Branco
17:20h Escola de Samba Unidos de Barcelona
18:00h Barbado Samba
19:20h Ketubara Batucada Barcelona
19:40h Mariene de Castro
21:00h DJ Mdc Suingue
21:20h Anastacia
22:40h Dj’s Massafera Soundsystem
4fabc812-19ce-4ccd-9a82-b4692403847a (1)

9è DIA DE BRASIL
DIUMENGE 10 DE SETEMBRE
POBLE ESPANYOL

Horari: de 12h a 24h.
Horari zona infantil: de 12h a 18h

Preu: 5-6€ anticipada (atrápalo) i 7€ a taquilla.
Els menors de 12 anys tenen l’entrada gratuïta.
Més info i entrades: www.diadebrasil.es