El Festival Grec de Barcelona es prepara per viure una gran Nit de Fado amb Cuca Roseta, Camané i Mário Laginha + Andrea Motis (convidada especial) 15 de juliol

El divendres 15 de juliol arriba al Teatre Grec de Montjuïc la Nit de Fado organitzada pel Festival de Fado de Barcelona i el Grec

A més, sota la temàtica «Fado i la mar» el certamen programa dues activitats gratuïtes: una conferència i una pel·lícula en el Museu de la Música de Barcelona

Andrea Motis és la convidada especial del Festival i interpretarà alguns fados al costa de Cuca Roseta amb el seu habitual estil 
 

El pròxim 15 de juliol de 2022 eTeatre Grec viurà una gran Nit de Fado organitzada pel Festival de Fado de Barcelona que enguany arriba a la cinquena edició amb dos concerts d’aquest gènere musical que tant agrada a la ciutat comtal.

El cartell d’enguany ofereix dues cites en una nit 100% portuguesa amb la veu del consagrat cantant Camané acompanyat pel piano excepcional de Mário Laginha i un concert de Cuca Roseta, considerada una de les impulsores de la nova generació del fadistes.

El concert, a més, tindrà un al·licient especial: Cuca Roseta ha convidat a col·laborar en la seva actuació la trompetista, saxofonista i cantant Andrea Motis, una de les artistes joves més estimades pel públic barceloní.  
L’horari d’inici serà a les 22h i les entrades, a preu únic de 25 euros, estan pràcticament exhaurides.
Després de presentar-se durant 4 anys a la Sala Barts, el festival fa el salt i enguany s’inclou en la programació de música del Festival Grecmantenint intacte el seu afany per promoure la llengua i la cultura portuguesa que té en el Fado una de les seves ínsignies culturals més internacionals. 

El Festival de Fado és un festival internacional, promogut per iniciativa privada, que aquest any compleix 12 anys de trajectòria i que és present a 17 grans ciutats repartides per Europa, Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia. Cada any, presenta artistes en concert i realitza una tasca de divulgació de la llengua i la cultura portuguesa que inclou exposicions, conferències i cinema. 

Enguany la temàtica del festival se centra en el «Fado i la mar» i el festival proposa dues activitats gratuïtes, abans dels concerts: la conferència Saudades da terra firme (15 juliol · 19h) a càrrec de David Ferreira i la projecció de la pel·lícula Fado de Sofia de Portugal i Aurélio Vasques (15 julio · 20h). Ambdues activitats es podran gaudir al Museu de la Música (Auditori de Barcelona).Nit de Fado: Cuca Roseta, Camané i Mário Laginha

Una de les veus més aclamades de les noves generacions de fadistes, un fadista consagrat i un pianista excepcional compareixen al Teatre Grec en una actuació organitzada amb la col·laboració del Festival de Fado de Barcelona.

Són part de les noves generacions, però no s’han desvinculat gens del fado, encara que de vegades facin lectures diferents i, com passa amb Cuca Roseta, optin per compondre, també, els seus temes en comptes d’interpretar només el repertori tradicional. És una de les representants de les noves generacions del fado portuguès, una tradició sonora que, aquest any, té nit pròpia al Grec Festival de Barcelona. Cuca Roseta és una fadista amb set discos a la seva trajectòria, que ha treballat amb productors del prestigi de Gustavo Santolalla i Nelson Motta.

Entre les creacions més destacades dels últims anys, Amália por Cuca Roseta, un homenatge discogràfic a la gran fadista i actriu Amália Rodrigues, i el més recent Meu, on, finalment, l’artista ha fet el pas de convertir-se no només en intèrpret, sinó també en autora dels seus temes.

El piano de Mário Laginha i la veu de Camané, dos artistes que encarnen l’esperit mateix dels barris de Lisboa i que no són dos estranys, sinó que han tocat junts diverses vegades i han establert una complicitat musical que es farà evident al Teatre Grec. Al recinte de Montjuïc, tots dos interpretaran els temes d’Aqui està-se sossegado, un projecte artístic amb el qual van obtenir una nominació al Grammy Llatí i que inclou vint temes, entre fados extrets del cànon fadista tradicional, temes del repertori de Camané (un artista versàtil que canta fado però que també hem escoltat interpretant boleros, bossa nova o chanson) i composicions inèdites de Mário Laginha.