El Global Hope Festival, nascut a Barcelona, es converteix en la iniciativa solidària internacional més important del món de la música clàssica


El Global Hope Festival, nascut a Barcelona, es converteix en la iniciativa solidària internacional més important del món de la música clàssica
 Artistes confinats a tot el món ofereixen concerts de música clàssica en viu per recollir fons per la OMS en la lluita contra la COVID-19
La nova plataforma global de concerts de música clàssica en directe a través d’Instagram ja compta amb artistes de renom internacional com l’Orquestra de Cameristi Della Scala o la mezzosoprano Marina Viotti
Aquest proper dijous dia 23 d’abril ens acompanyaran conjuntament els pianistes Alexei Volodin (Russia) i Edith Peña (Venezuela)
  El Global Hope Festival,una iniciativa nascuda a Barcelona com a resposta a l’emergència sanitària COVID-19, sorgeix amb la finalitat de connectar tots els ciutadans del món a través de la música clàssica. L’audiència pot veure els concerts en live streaming, que tenen lloc majoritàriament en els propis comptes d’Instagram i/o Facebook dels artistes en quarantena a diferents indrets del món. 

D’entre alguns dels artistes que ja han passat per l’escenari virtual del Festival en destaquen, per exemple, el xinès Xiaoming Wang, primer violí de l’Òpera de Zúrich i de l’Stradivari Quartett, l’iranià Abdollah Abdi, així com la guitarra clàssica de l’espanyola Andrea González Caballero, entre d’altres. El proper dijous 23 d’abril, els pianistes de renom internacional Alexei Volodin i Edith Peña, actuaran junts i solidàriament en el marc del festival. 

En un moment en què es tanquen fronteres, el Global Hope Festival vol obrir-se al món amb una iniciativa en sintonia amb les emergents manifestacions artístiques arran del confinament. D’aquesta manera, tindrem l’oportunitat d’acostar-nos a l’experiència personal de membres d’un dels col·lectius més vulnerables durant aquesta emergència sanitària. 

Tots els concerts són gratuïts i, durant l’experiència, es convida a l’audiència a fer una donació voluntària en favor del Fons de Solidaritat pel COVID-19, activat per la UN Foundation i Swiss Philanthropy, en favor de l’Organització Mundial de la Salut
Calendari

  • Farrah El Dibany (mezzosoprano), dimarts 21 d’abril, 20h
  • Alexei Volodin & Edith Peña (duo de piano), dijous 23 d’abril, 18h
  • Alessandro Taverna (piano), divendres 24 d’abril, 19h 
  • Olga Šroubková (violí), dissabte 25 d’abril, 19h
  • Francisco Lopes (guitarra clàssica), diumenge 26 d’abril, 19h

BIOGRAFIES PROPERS CONCERTS

Farrah El Dibany 

La jove mezzosoprano va ser premiada al 2019 com Uprising Opera Singer pel Opera Studio de la Òpera de París i es va convertir en la primera artista d’origen àrab i egipci en rebre aquesta distinció. La temporada passada va debutar el rol d’Orlofsky a l’escenari de l’Opera National de Paris, en Die Fledermaus, de J. Strauss.  

Alexei Volodin
Pianista d’origen rus, és aclamat per la seva extraordinària habilitat tècnica i convidat per les orquestres de més alt nivell, entre altres la Orchestre Symphonique de Montréal o The Mariinsky Orchestra. El seu últim àlbum amb el segell Mariinsky inclou el concert per a piano núm. 4 de Prokofiev, dirigit per Valery Gergiev. És artista exclusiu de Steinway and Sons.        

Edith Peña
Nascuda a Caracas, va rebre una nominació pel millor Àlbum de Música Clàssica als Grammys Llatins de 2016, pel seu CD  Danzas en todos los tiempos. Ha enregistrat amb la Radio Nacional de España, Radio France, entre otras. 

Alessandro Taverna
Pianista italià de reconegut prestigi, Taverna toca habitualment amb orquestres como la Filarmònica della Scala, la Orchestra Sinfonica Nazionale RAI o la Royal Philharmonic Orchestra, entre d’altres. 

També hi han participat

Cameristi Della Scalal’Orquestra de Cambra formada per músics de l’Orquestra del Teatre de la Scala de Milà, amb el Mestre Wilson Hermanto com a Principal Director convidat, han tocat a prestigiosos escenaris arreu del món. Destaquen les actuacions al World Economic Forum de Davos (2018), així com aparicions al Carnegie Hall de Nova York, l’Auditori de les Nacions Unides o bé la Llibreria del Congrés a Washington DC, EEUU. 

Marina Viotti, guanyadora del Premi “Best Young Singer of the Year” als International Opera Awards de Londres, va debutar al Teatre de la Scala, Milà, a principis d’aquest any. La jove mezzosoprano ja ha aparegut en alguns dels principals escenaris del circuit internacional: Liceu Barcelona o Zurich Opernhaus.