El Gran Llibre Màgic (del 5 de desembre de 2015 al 10 de gener de 2016)

image

Què? El Gran Llibre Màgic
Qui? T-Gràcia

On? Teatre Goya

Quan? Del 5 de desembre de 2015 al 10 de gener de 2016

Espectacle en català
Durada aproximada d’1 h

Què passaria si un virus infectés els contes de tota la vida, canviant els finals que coneixem? Aquest és el punt de partida d’El Gran Llibre Màgic, la nova aventura musical de la companyia T-Gràcia protagonitzada pel Gran Antonelli i Luiggi Il Castratti.

El Gran Llibre Màgic és un divertit musical familiar en el qual set personatges se submergeixen als contes de sempre, els finals dels quals han estat alterats.

Una història d’humor, cançons i màgia en la qual descobrirem situacions insòlites gràcies als personatges que cobren vida a l’interior d’El Gran Llibre Màgic, un conte de 4 metres d’alçada.

David Ávila i Albert Gràcia són els creadors d’aquest espectacle per a tots els públics. Des de l’any 2011 han interpretat els papers de Timón i Pumbaa al reeixit El Rey León, a Madrid.

Sinopsi

El Gran Antonelli i Luiggi Il Castratti són dos venedors ambulants, dos xarlatans del S. XIX obstinats en la guarició d’absolutament tot utilitzant els elixirs de la seva pròpia creació.
Recorren el món per vendre un dels seus productes: l’elixir contra la caiguda del cabell.
En aquest viatge ensopeguen amb el Gran Llibre Màgic, un personatge que canviarà la seva rutina. I és que aquest Llibre Màgic està embruixat!

El Gran Antonelli i Luiggi Il Castratti s’embarcarà en una missió plena d’aventures: descobrir qui hi ha al darrera del malefici que fa que El Gran Llibre Màgic esternudi constantment i canviï el final de tots els contes; i aconseguir que els personatges dels contes tradicionals deixin de sofrir alteracions provocades per aquest conjur.
Ho aconseguiran? Paraula de Xarlatà!

 

Escena 1

Sona una música de preludi. Durant la mateixa es presenta a la companyia i l’espectacle. A continuació, la qualitat del so es va transformant (alhora que va apareixent llum a l’escenari) en una música que prové d’un reproductor antic. De sobte, veiem arribar a dos venedors ambulants, dos xarlatans, que descobreixen al públic i la música s’atura. Els nouvinguts agafen una colla d’instruments com els homes d’orquestra i comencen a cantar una cançó per vendre un dels seus productes, un elixir contra la caiguda del cabell que porten en petites ampolles dins dels seus llargs abrics blaus.

Així comença El Gran Llibre Màgic, un conte en el qual El Gran Antonelli i Luiggi Il Castratti hauran de resoldre un enigma: Qui ha contagiat amb un virus El Gran Llibre Màgic, fent-lo esternudar constantment i pertorbant, així, el final de tots i cadascun dels seus contes?

Els dos xarlatans descobriran que el nostre “dolent”, la malvada Virus, és la responsable d’aquesta i altres malifetes.
Caputxetes Vermelles que parlen al revés, dràcules cecs, prínceps blaus amb alteracions d’identitat… Una història divertida, musical i amb efectes de màgia que farà les delícies de tota la família.

 

 

Fitxa artística

Creació, direcció i producció: Albert Gràcia i David Ávila
Autor: Albert Gràcia
Creació musical: David Ávila
Intèrprets: Albert Gràcia, Mariona Ginès, Cristina Murillo, Enrique Pérez Mata i Antonio del Valle.
Producció Tècnica: Cristina Ferrer
Tècnic de so: Alejandro Aparicio
Tècnica de llums: Rafel Gràcia
Tècnic FX Màgia: Gabriel Buitrago
Idioma: català
Durada aproximada d’1 hora.

 

L’escenografia

Qui no ha somiat mai amb entrar dins d’un llibre, introduir-se en relats, faules i històries plenes de fantasia i ser el protagonista del conte?
Aquesta és la pregunta que ens vam fer en embarcar-nos en aquesta nova producció. I la resposta va ser fàcil: construir un Llibre Gegant en el qual tothom hi pogués entrar! I així ho vam fer.
Aquest llibre es mou, obre els ulls i la boca, parla. Ha estat un plaer donar vida a aquesta Gran Llibre Màgic, però el veritable plaer serà veure com tothom es diverteix, canta i gaudeix amb ell.
David Ávila & Albert Gràcia

 

La companyia: T-Gràcia

L’any 2007, Albert Gràcia va crear la companyia T-Gràcia, que dirigeix i lidera junt amb i David Ávila. Formada per professionals carregats d’il·lusió, motivació i compromís per la feina, T-Gràcia es dedica des de fa més de deu anys al teatre musical. A més, els seus integrants acumulen una àmplia formació en interpretació, cant, dansa, producció i direcció.
D’entre els seus projectes destaquen El Gran Llibre Màgic, El Lobo y las 7 cabritas, Y Caperucita? Y los cerditos? Y… ??, La ratita presumida – Centro estético, El Patito Feo (un viaje musical) i Berta: La Caperucita Roja.