El grup DEF CON DOS tret de sortida del Cítric, cicle de cultura crítica i popular, a l’Ateneu Popular 9 Barris (11 de febrer)

El grup DEF CON DOS tret de sortida del Cítric, cicle de cultura crítica i popular, a l’Ateneu Popular 9 Barris
 
 
 
63a58eee-4a9d-498f-a530-74aad135fc43
 
  • El proper dissabte 11 de febrer a les 17.30h tindrà lloc la Gala Obertura dels 40 anys d’Ateneu Popular 9 Barris on es repassarà la història del projecte de la mà dels seus protagonistes.
  • El mateix dissabte, a les les 23h començarà el Cítric, cicle de cultura crítica i popular amb el concert de DEF CON DOS, Mateólika i Meconio.
  • El cicle multidisciplinari Cítric s’allargarà fins al mes de maig i comptarà amb obres de teatre com Hazte Banquero i artistes com Albert Pla.
Enguany, l’Ateneu Popular 9 Barris celebra el seu 40 aniversari a través d’una programació excepcional que impregnarà totes les propostes del 2017.
Per donar el tret de sortida al conjunt d’activitats que configuren els #40Anys, el dissabte 11 de febrer, a les 17.30h, tindrà lloc la Gala Obertura dels 40 anys d’Ateneu Popular 9 Barris, un espai de trobada per a totes aquelles persones que han format part del projecte, on es repassarà la història a través de les seves etapes emmarcades en un format de gala plena de sorpreses.
 
Així, el mateix dissabte dia 11, engegarà la tercera edició del Cítric, cicle de cultura crítica i popular, una de les activitats centrals de la celebració dels 40 anys de l’Ateneu. La primera proposta del cicle serà la musical, acollint DEF CON DOS, Mateólika i Meconio. Tres bandes sense filtres que convertiran l’escenari de l’Ateneu en una trinxera de la llibertat d’expressió.
 
DEF CON DOS va néixer el 1990 com a grup pioner del hip hop espanyol. Després de cinc anys i tres discos, van aconseguir una gran transcendència mediàtica gràcies a haver posat música als films d’Álex de la Iglesia»Acción Mutante» (1993) o «El día de la bestia» (1995). Des de la publicació del seu disc «Alzheimer», en el qual la banda va evolucionar cap al rap punk metall, van aconseguir un gran èxit que va continuar amb «Ultramemia» (1997) «Poca Madre» i «Dogmatofobia» (2000 ), arribant a fer gira per Europa (Itàlia, França, Bèlgica, Anglaterra, Edimburg …) i Amèrica (Mèxic, Argentina, Xile, Colòmbia i els EUA).

Al 2004 van editar el seu disc «Recargando», el 2009 «Hipotécate tu», i el 2011 van celebrar el seu XX Aniversari sobre els escenaris amb un BOX DEF titulat «La culpa de todo la tiene DEF CON DOS» i el 2013 van editar «España es idiota » DEF CON DOS es confirma com un grup a qui la veterania no ha restat frescor, enginy i capacitat de renovació.

Durant el 2015 van publicar un nou disc d’estudi titulat «Dos tenores» tornant al so més old school de la banda, i el proper 24 de març surt el seu nou disc «Trending Distopic».
Vint anys després de la seva primera demo, DEF CON DOS segueix present en els principals festivals d’Espanya i Llatinoamèrica, essent un respectat referent internacional en l’àmbit de la música independent més reivindicativa d’àmplia difusió, gràcies a l’equilibri que han sabut mantenir entre l’èxit, la independència creativa i el compromís.
 
CÍTRIC cicle de cultura crítica i popular
 
El Cítric és un cicle amb caràcter propi, que posa en valor la capacitat de la cultura per a transformar allò que ens rodeja, des de la crítica i la cultura popular. Des de l’Ateneu es vol reafirmar el compromís amb aquelles propostes capaces d’aglutinar valors i qualitat artística. Quatre disciplines per a quatre mesos: El febrer serà el torn de la música de la mà de DEF CON DOS. Al mes de març arribarà la proposta  teatral, amb l’obra Hazte Banquero de la Cia. Conservas. L’abril deixarà pas al circ, amb la cia. Franco-catalana Marcel et ses drôles de femmes.
La dansa i la cultura urbana arribarà amb Sinestesia de la cia. Iron Skulls. I com a tancament , Albert Pla, un artista especial i de llarga trajectòria.
 
Les programacions aniran acompanyades d’activitats gratuïtes que complementaran i dotaran de context les actuacions. Per exemple,  a la representació d’»Hazte Banquero» l’acompanyarà la presentació de «Llums i taquígrafs. Atlas de la corrupció dels països catalans», amb l’activitat de circ trobarem tallers de circ, una exposició i una rua de la mà de l’escola infantil i juvenil de circ de l’Ateneu. En el cas de la dansa, les activitats seran al voltant de la cultura urbana acompanyades del sound system artesanal de Rebelmadiaq.