EL LICEU ACULL EL DEBUT MUNDIAL DE JUAN DIEGO FLÓREZ EN EL ROL D’EDGARDO A ‘LUCIA DI LAMMERMOOR’ (4 de desembre)

596647EL LICEU ACULL EL DEBUT MUNDIAL DE JUAN DIEGO FLÓREZ EN EL ROL D’EDGARDO A ‘LUCIA DI LAMMERMOOR’

A l’òpera també hi participa el tenor Ismael Jordi, que va debutar el mateix paper a Amsterdam el 2007

Després de l’èxit de Norma, Lucia serà una de les produccions que arribarà als cinemes de 13 països de tot el món

Juan Diego Flórez debuta el rol d’Edgardo a Lucia di Lammermoor el proper 4 de desembre al Gran Teatre del Liceu. Ismael Jordi s’alterna amb el tenor peruà, rol que va debutar el 2007 a Amsterdam i que ja ha interpretat a Zuric i Nàpols, entre altres ciutats europees. Basada en la novel·la de Walter Scott The Bride of Lammermoor, la protagonista, Lucia, és un dels gran reptes del repertori operístic tant en l’àmbit vocal com escènic. Elena Mosuc i Maria José Moreno encarnen aquest rol tan conegut per un dels seus punts àlgids, quan el personatge s’entrega a la bogeria.

Després de Così fan Tutte –que es va poder veure a finals de la temporada passada-, Damiano Michieletto proposa per aquesta producció un espectacle amb un ambient que ell mateix defineix com “despullat d’excessos, dominat només pel vidre tallant i fred d’una torre –que és alhora lloc de festa i de mort”. Marco Armiliato és l’encarregat de la direcció musical d’aquesta òpera en tres actes que compta amb llibret de Salvatore Cammarano i on participen l’Orquestra i el Cor del Gran Teatre.

Lucia di Lammermoor, que es va estrenar el 1835 al Teatre San Carlo de Nàpols i es va representar per última vegada al Liceu el 2006, és un dels paradigmes de l’òpera romàntica i de l’època final del bel canto, que combina magistralment el virtuosisme vocal amb l’empenta dramàtica. L’òpera es podrà veure en 14 funcions que s’allargaran fins entrades les festes de Nadal, el 29 de desembre.

Situada a Escòcia, Lucia di Lammemoor de Donizetti expressa l’amor romàntic que perdura més enllà de la mentida, de la incomprensió, de la follia i de la mort. La rivalitat entre dos clans enemics és l’escenari que veu néixer l’amor entre Lucia i Edgardo, que es juren en secret vot de matrimoni. Enrico, germà de Lucia, s’interposa en el jurament d’amor fent que l’òpera acabi en tragèdia.

Lucia di Lammermoor en pantalla gran

El Liceu torna als cinemes amb Lucia di Lammermoor, un dels dos títols que es retransmetran en directe i que es podran veure a 13 països i, a través del Canal Mezzo, a 39, tot consolidant el projecte audiovisual que es va recuperar la temporada passada amb Norma i que fomenta la cultura accessible per continuar enfortint el Liceu de tots. Lucia es podrà veure el 23 de desembre a cinemes de Badalona, Barcelona, Mataró, Palamós, Ribes de Freser, Ripollet, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Valls. I Capuleti e i Montecchi serà la segona òpera que arribarà a la gran pantalla el proper 1 de juny de 2016.

Activitats complementàries

L’Artista Respon, una nova iniciativa que ja s’ha consolidat després de l’experiència de Nabucco i Benvenuto Cellini, es centrarà en Lucia di Lammermoor el proper dimecres 16 de desembre al Foyer del Teatre a les 19h. Durant aquestes conferències, el públic podrà preguntar directament a l’artista i intercanviar experiències. L’accés quedarà restringit a les persones que hagin adquirit l’entrada per veure la funció o aquells abonats que tinguin l’espectacle en el seu abonament.