EL LICEU CELEBRA ELS 25 ANYS DEL DEBUT D’UN DELS SEUS TENORS MÉS ESTIMATS, JOSEP BROS 26 de Novembre

 

                                        
 

Josep-Bros-01

 

 

 

 

 

 

EL LICEU CELEBRA ELS 25 ANYS DEL DEBUT D’UN DELS SEUS TENORS MÉS ESTIMATS, JOSEP BROS

 

El tenor s’acompanyarà del pianista Marco Evangelisti per recuperar alguns dels moments més brillants del seu repertori, des de l’òpera a la sarsuela

 

 

El tenor barceloní Josep Bros és un dels cantants més estimats al Liceu, on va debutar de manera inesperada el 1992, al costat d’Edita Gruberová, en unes memorables funcions d’Anna Bolena. Des d’aleshores, el Teatre i el tenor han mantingut una estreta relació que s’ha reflectit en 21 produccions al llarg d’aquests 25 anys, amb representacions inoblidables com Lucia di Lammermoor amb June Anderson (1999-2000) o La Favorite amb Dolora Zajick (2002-03). El Liceu ha viscut com a pròpies totes les aparicions que Bros ha fet als millors teatres del món, com a gran ambaixador de la lírica de Barcelona i recollint èxits i aplaudiments arreu.  Bros celebra amb aquest recital les seves noces de plata al Liceu cantant algunes de les pàgines més brillants del seu repertori, que inclou des d’àries de Luisa Miller o Werther a fragments d’obres de sarsuela com La tabernera del Puerto entre d’altres. Ho farà acompanyat del pianista italià Marco Evangelisti.

 

La seva reconeguda musicalitat li ha permès assolir un repertori molt ampli, des del bel canto romàntic fins als rols mozartians més emblemàtics, l’òpera francesa i, recentment, títols com La bohèmeSimon BoccanegraUn ballo in maschera i Don Carlo. Ha actuat a teatres d’òpera de gran prestigi, com La Scala de Milà, Royal Opera House de Londres, Gran Teatre del Liceu, Staatsoper de Viena, Teatro Real de Madrid, Teatro Colón de Buenos Aires, així com als teatres d’Hamburg, Munic, Roma, Tòquio, Los Angeles, San Francisco, Washington, Amsterdam, Berlín, Toronto, Torí, Tolosa de Llenguadoc, Sevilla, Bilbao o Oviedo. També ha protagonitzat un gran nombre de recitals i concerts, així com moltes representacions de sarsuela, tot destacant-hiDoña FrancisquitaLa tabernera del puertoLuisa Fernanda o La bruja.

 

Debutà al Gran Teatre del Liceu el novembre del 1992 interpretant Percy (Anna Bolena) al costat d’Edita Gruberová. Des d’aleshores hi ha tornat en un gran nombre d’ocasions, la darrera ambSimon Boccanegra la temporada 2015/16. La 2008/09, amb motiu de Lucia di Lammermoor, va rebre el Premi de la Crítica al millor cantant masculí de la temporada d’Amics del Liceu.

 

http://www.liceubarcelona.cat/ca/temporada-201718/concerts/josep-bros