ActividadesActualidadExposiciones

El MNAC commemora a fons el Dia Internacional de la Dona del 2 al 10 de març

El MNAC commemora a fons el Dia Internacional de la Dona
mnac-dia-internacional-dona

Entre el 2 i el 10 de març, el museu celebrarà una sèrie d’activitats gratuïtes, expositives i teatrals, amb una perspectiva de gènere molt marcada

Aquest any, el Dia Internacional de la Dona, que com sempre es commemora el 8 de març, serà molt especial. La inèrcia dels últims mesos, en què molts col·lectius feministes i el conjunt de les dones a tot arreu han demanat igualtat, respecte i equiparació, és fortíssima, i tot desembocarà en una diada que promet ser molt reivindicativa i de grans avenços socials. En aquest marc, el Museu Nacional d’Art de Catalunya també ha preparat activitats al voltant del Dia Internacional de la Dona, i aquestes es podran gaudir de manera gratuïta durant tota una setmana. Com diuen al seu propi web, “la lluita contra la discriminació de la dona en l’àmbit de la creació i producció artística i intel·lectual forma part de les línies d’implicació social del museu com a entitat pública amb certificat de Responsabilitat Social”.

Com es traduirà aquesta implicació? El dia 2 de març es representarà al MNAC mateix una obra de teatre signada per Jorge Salinas, que l’ha escrita i la dirigeix, i que porta per títol La mujer (de). El dia 8 serà una jornada de portes obertes a totes les dones –aquell dia, només paguen els homes– i es podran sol·licitar visites comentades a les col·leccions del museu en clau de gènere. El 10 de març, l’últim acte de la setmana: una sessió de contes a les 17.00 hores inspirada en el llibre supervendes Contes de bona nit per a nenes rebels. A més, al web del MNAC es podrà fer un itinerari virtual d’art fet per dones que es conserva al museu, i planejar un itinerari sobre l’evolució de la dona.

Trobaràs més informació al web del MNAC. Totes les activitats són gratuïtes.