El Most Festival desembarca de nou al Priorat de la mà de la DO Montsant del 22 al 26 de novembreEL MOST FESTIVAL DESEMBARCA DE NOU AL PRIORAT
DE LA MÀ DE LA DO MONTSANT
 El pròxim dimecres 22 de novembre arriba al Priorat la 7a edició del Most Festival, el Festival Internacional de Cinema del ViFins al diumenge 26, sis municipis acolliran una quinzena de pel·lícules lligades al món del vi, enguany, amb Itàlia com a país convidat.

Els Vins Montsant tornaran a acompanyar aquesta nova edició del festival amb l’objectiu de continuar donant suport a la cultura i, en especial, als projectes que aposten per fomentar la cultura del vi, en aquest cas, a través del llenguatge audiovisual. 
 
El primer dels actes d’aquesta setena edició tindrà lloc al Castell de Falset el mateix dimecres 22 de novembre (19:30h) amb la projecció d’Històries del Visis curtmetratges de ficció amb el vi com a protagonista: Círculo, de Joel Muñoz; Canciones de verano, de Pablo Bautista; Sira, d’Irene Margalef; La mañanita, d’Anatael Pérez; Fiona, de Rafa Galán; i Bottom Sheif Wine Connoisseurs, de Brenden Davis i Meagan Johnson. 
 
Dijous 23 el Most es trasllada fins al Masroig per presentar el documental portuguès Vinhos com historia: Vinho do Talha, de Cristina Ferreria. Filmat durant gairebé dos anys, el documental descobreix un vi, autèntic patrimoni cultural d’una regió al sud de Portugal, que sobreviu en antics cellers i es reinventa a la contemporaneïtat. Serà a les 19:30h al Casal Flor de Maig
 
Durant el cap de setmana, les projeccions seran també al matí. Així, divendres 24, la primera serà a les 10 del matí al Teatre L’Artesana de Falset, on es projectarà A Life in Wine: Gérard Basset the World’s Favourite Sommelier, de Kiki Hopkins. Es tracta d’un documental que explica la història d’una llegenda: l’enòleg Gérard Basset.
 
Ja a la tarda, dues propostes ben diferents. D’una banda, a les 19:30h, al  Cafè de l’Ateneu dels Guiamets, es projectarà Crush: A message in a Bottle, de Maya Gallus, el retrat cinematogràfic al llarg de tot un any de la vida de viticultors artesanals de prop del Niàgara canadenc. I a la mateixa hora, però al Castell de Falset, tast de vins italians i masterclass de la mà d’Elisabetta Foradori, un dels principals noms de l’agricultura biodinàmica mundial, i la millor ambaixadora de l’anomenat Slow Wine
 
I per a aquells que vulguin conèixer de prop l’Elisabetta Foradori, el festival organitza un sopar al Celler de l’Aspic, on els assistents podran maridar la proposta gastronòmica del restaurant amb els vins de l’Agricola Foradori. El sopar tindrà lloc el mateix dissabte a les 21:00h
 
Les projeccions es reprenen dissabte 25 de novembre a les 12:00h a La Reinaxença de Cornudella de Montsant, amb el passi del documental La Contra etiqueta, el que es veu i el que es beu, de Clara Isamat. I a partir de les 19:00h, al Teatre L’Artesana de Falset, tindrà lloc la Gala del Most 2023, que viatjarà fins al país convidat, amb el lliurament del premi honorífic a Elisabetta Foradori, i la projecció del documental Rupi del Vino, D’Ermanno Olmi. 
 
Aquesta setena edició del Most arribarà també a altres poblacions del Priorat, com ara Bellmunt o Porrera, consolidant així el festival com a cita obligada per als amants de la cultura a la comarca.