El Most Festival premiarà el sommelier Josep Roca i el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet (del 3 al 13 de novembre)

 

El Most Festival premiarà el sommelier Josep Roca i el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet

 

most_2016_120

  • Les actrius Mònica López i Eva Santolaria i el director Dani de la Orden, entre d’altres, formaran part dels jurats d’aquesta edició
  • L’actor Biel Duran presentarà les cerimònies d’inauguració i cloenda

· La sisena edició del MOST · Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, que tindrà lloc del 3 al 13 de novembre al Penedès i al Priorat, reconeixerà amb els seus guardons honorífics la trajectòria de dos catalans que han aconseguit èxits indiscutibles en les seves respectives disciplines. Josep Maria Benet i Jornet, dramaturg i guionista de nombroses sèries (entre elles Nissaga de poder, ambientada al Penedès i que serà recordada en el marc del festival en motiu dels 20 anys de la seva estrena), serà homenatjat en la inauguració del MOST, el 3 de novembre, a les 20 hores. Josep Roca, sommelier d’El celler de Can Roca i Premi Nacional de Gastronomia, rebrà el Premi Most 2016 l’endemà, el 4 de novembre a les 20 hores, i acompanyat per importants personalitats del món del vi. Serà una nit molt especial pel festival amb l’estrena, a continuació, del documental Priorat, un dels plats forts del seu cartell.

Amb la configuració dels seus jurats el festival també convida a noms destacats de la cultura i el sector vitivinícola. Enguany el palmarès de la secció Collita, especialitzada en la producció audiovisual de la vinya i el vi, el decidiran l’actriu Mónica López, l’actor i presentador del programa Glops Carles Xuriguera, el director del SÓNAR i copropietari del celler 4Kilos Vinícola Sergio Caballero, la blogger recentment guardonada amb el premi al millor Bloc de vi al IV CONCURS BlocDOCat Núria Martí i el periodista de vins Joan Gómez Pallarès. Ja han confirmat la seva participació en el jurat de la secció Brot, de curtmetratges de ficció, el director Dani de la Orden i l’actriu Eva Santolaria. La presentació de les gales d’inauguració i cloenda del festival correrà a càrrec de Biel Duran. L’actor penedesenc, que desenvolupa la seva carrera a les pantalles i els escenaris, va debutar amb nou anys amb la pel·lícula de Víctor García León Más pena que gloria (2001), per la qual va estar nominat als Goya.