El Museu Egipci es prepara per interpretar les paraules d’Osiris (13 dijous i15 de desembre)

 

13-rada-llegint-jeroglifics-al-museu-egipci-de-barcelona

 

 

 

 

 

 

El Museu Egipci de Barcelona dedica un curs de dues sessions a la interpretació de l’escriptura jeroglífica sobre peces egípcies autèntiques El curs s’impartirà dimarts 13 i dijous 15 de desembre a les pròpies instal·lacions del museu   El curs «Paraules dites per l’Osiris… Llegint jeroglífics al Museu Egipci de Barcelona » està pensat per aquells amants de l’egiptologia que ja posseeixen nocions bàsiques en la lectura dels jeroglífics.

La professora Maite Rada serà l’encarregada d’impartir aquest curs pràctic a aquells assistents que vulguin millorar i ampliar la seva formació. Capelles funeràries, uixebtis i fins i tot un sarcòfag antropomorf seran els encarregats de posar a prova els estudiants. MUSEU EGIPCI DE BARCELONA València, 284 08007 Barcelona T: 93 488 01 88 www.museuegipci.com   La primera sessió se centrarà en llegir i desxifrar els missatges que apareixen en els elements típics d’una tomba egípcia i als textos funeraris. La tomba d’Iny, la tomba de Nakht i el Llibre dels Morts en seran els protagonistes.

La segona part del curs, el 15 de desembre, estarà orientada als elements de la cultura material dels antics egipcis. En aquest cas s’estudiaran des d’inscripcions que es poden trobar en uixebtis, fins a diferents fórmules i dedicatòries. El curs finalitzarà amb la lectura i la interpretació dels jeroglífics que es poden llegir en el sarcòfag d’Unnefer, del fons del Museu Egipci de Barcelona.

Els usuaris que vulguin inscriure’s al curs, ho poden fer a través de la web del Museu Egipci: www.museuegipci.com.

FUNDACIÓ ARQUEOLÒGICA CLOS MUSEU EGIPCI DE BARCELONA

C/ València 284

08007 Barcelona

Tel. 93 488 01 88

www.museuegipci.com

www.facebook.com/MuseuEgipcideBarcelona