EL NOU MODEL DE PIANO PER A CONCERTS BÖSENDORFER VIENNA CONCERT 280

DSC_9878_bxEL NOU MODEL DE PIANO PER A CONCERTS BÖSENDORFER VIENNA CONCERT 280

PER PRIMER COP A ESPANYA

Barcelona, 18 de març de 2016. Avui ha tingut lloc a la seu de Corrales Pianos de Barcelona, la première a Espanya del nou model de piano simfònic Vienna Concert 280 de la prestigiosa marca austríaca Bösendorfer.

La presentació, pensada com una sessió de prova per a professionals, ha comptat amb l’assistència d’importants pianistes com Iván Martín, Ariadna Castellanos, Enrique Bagaría, Ignasi Cambra, Ignasi Terraza, Marc Heredia, Jorge Nava, Ramon Coll, Sira Hernández y Ambrosio Valero, entre d’altres. Tots ells han tingut l’oportunitat de tocar l’instrument i avaluar la seva sonoritat i versatilitat. A l’acte també hi ha assistit la recent nova directora de Bösendorfer, Sabine Grussmuler, la qual ha vingut expressament des d’Àustria per a l’ocasió.

Paral·lelament, el dia abans, el piano en qüestió es va utilitzar en la Final del Concurs Internacional de Piano Maria Canals al Palau de la Música Catalana. Ha estat la primera vegada que s’ha escoltat el model Vienna Concert 280 a Espanya i el primer cop que s’ha utilitzat en un Concurs Internacional de Piano.

Fora d’aquí, el Bösendorfer 280 va ser presentat mundialment el passat 29 de gener a Baden-Baden per Sir András Schiff, el qual l’ha escollit com a piano oficial pels seus concerts amb orquestra durant la seva gira mundial.

El projecte Vienna Concert 280 va néixer fa cinc anys amb el repte de crear el millor piano de concerts del món. Per arribar a aquesta fita, es van incorporar noves tècniques revolucionàries de disseny 3D a l’experiència artesana que durant 180 anys ha anat cultivant Bösendorfer en la creació dels seus pianos. Un exemple d’aquesta simbiosi està en la preservació del Principi de la Caixa de Ressonància com a element característic de la marca vienesa i l’aplicació al mateix temps del disseny digital i de l’I+D+I en la taula harmònica. El resultat ha estat una potència tonal vigorosa i equilibrada, una projecció i durada sonores sense precedents i un enorme rang dinàmic que no requereix esforç en l’ús. Aquestes característiques poden molt possiblement arribar a consagrar-lo com el millor piano de concerts del segle XXI.

La marca Bösendorfer, fundada a Viena el 1828, és un dels fabricants més antics de pianos que existeixen actualment. El seu prestigi es fonamenta en la manufactura artesanal, fet que li va atorgar en el seu moment el privilegi d’esdevenir proveïdora reial de l’Imperi Austrohongarès. Actualment i des del 2008, Bösendorfer forma part de la corporació Yamaha, casa amb la qual ha presentat nombrosos models dins la gama de pianos de luxe.

Imatges cedides per © Oliver Adell.