El Píndoles – Festival de microteatre fora del teatre (del 3 al 5 de juny 2016)

 

 pindoles

 

 

 

 

 

 

El Píndoles – Festival de microteatre fora del teatre neix com el primer festival de microteatre de Barcelona. És un festival de periodicitat anual que se celebra el primer cap de setmana de juny a l’Alberg Mare de Déu de Montserrat, al districte de Gràcia. La seva primera edició es va dur a terme els dies 5, 6 i 7 de juny de 2015. El píndoles aposta clarament pels joves creadors i actors alhora que busca ser una plataforma on s’iniciïn sinergies i col·laboracions entre dramaturgs, actors, sales de teatre i indrets únics i excepcionals.

El festival es caracteritza per el concepte “teatre fora del teatre”, és a dir, presentacions fora dels escenaris, en espais singulars. En aquest sentit, la seu del festival, l’alberg (una antiga mansió modernista del 1907) proporciona escenaris tan poc convencionals com un bosc, una bugaderia, una antiga capella o, fins i tot, un dormitori amb lliteres.

Durant 2 dies, el festival programa 12 obres inèdites de microteatre, totes escrites, dirigides i interpretades per professionals de les arts escèniques. Els textos són seleccionats per una comissió formada per reconeguts dramaturgs, com són Marc Rosich, Roger Ribó i Jacobo Julio. Durant els dies del festival, un jurat format pels programadors d’El Maldà, Teatre Tantarantana i Sala Flyhard, escull les tres millors microobres, amb l’objectiu de reestrenar-les. Més enllà d’aquest premi, durant tot l’any la #GiraPindoles volta per teatres i equipaments amb ganes de jugar amb espais no convencionals mostrant les peces del seu catàleg (és a dir, totes aquelles obres estrenades en alguna de les edicions del Píndoles).

El Píndoles vol esdevenir el referent català quan es parli de microteatre de qualitat. Per això, les obres que estrena, totes elles inèdites i dutes a terme per companyies professionals, són seleccionades per una comissió de dramaturgs de reconeguda trajectòria. 

 

http://festivalpindoles.cat/