El Poble Espanyol celebra la Diada Gegantera (5 de març)

El Poble Espanyol celebra la Diada Gegantera 
per tercer any consecutiu   

 
   Diada-gegantera-Poble-Espanyol-315x315

  • El diumenge 5 de març el Poble Espanyol serà l’escenari d’una gran festa de la cultura popular catalana en la qual hi participaran 9 colles geganteres de Barcelona i d’arreu de Catalunya

 

  • La programació familiar del mes de març al Poble Espanyol es completa amb un espectacle de teatre còmic, un taller de pintura i la 8a edició del Festival de Titelles de Barcelona

 

 
 

Barcelona, febrer de 2017 – Una de les grans cites de la cultura popular a Barcelona té lloc al Poble Espanyol. Per tercer any consecutiu, el recinte de Montjuïc proposa la Diada Gegantera, una gran festa familiar dedicada a la cultura popular catalana.

 

Uns 20 gegants, gegantons i capgrossos faran acte de presència a aquest esdeveniment en el qual hi participaran 9 colles geganteres –de Puigcerdà, Montmeló, Ripollet, Santa Coloma, Poble Sec, Casc Antic, Sarrià, la colla Arreplegagegants i la del Poble Espanyol– i altres colles de cultura popular com els Tabalers del Poble Sec i l’Esbart Dansaire de Ciutat Vella.

 

La festa, que començarà a les 10h i acabarà a les 17:30h, inclourà tot el ritual geganter: plantada de gegants i capgrossos a la porta principal del Poble Espanyol, reunió de caps de colla, plantada a la Plaça Major, cercavila i ball final. La programació es completarà amb un taller en els quals nens i nenes aprendran a portar gegantons i cap grossos i amb un altre d’iniciació a la cultura popular, on es farà una introducció al ball de bastons i a altres danses tradicionals.

 

Un any més, l’emblemàtic recinte de Montjuïc proposa aquesta gran festa de la cultura popular catalana on grans i petits podran fer-se fotos amb un gran nombre de gegants, gegantons i capgrossos engalanats especialment per a l’ocasió amb vestimentes de diverses temàtiques. 

 

L’entrada a la Diada Gegantera tindrà un preu especial de 6€ per a residents a Catalunya (nens fins a 3 anys, entrada gratuïta) i 5€ si es compra online.

 

Març, mes de gegants i també de titelles

 

Però la Diada Gegantera no és l’única proposta que el Poble Espanyol ofereix durant el proper mes de març al públic familiar. El cap de setmana del 18 i 19 de març serà el torn del Festival de Titelles, que ja és un clàssic a la ciutat de Barcelona. Per 8è any consecutiu, els carrers i places del Poble s’ompliran de l’encant i la màgia de tot tipus de titelles durant dos dies.

 

La programació familiar del mes de març es completa el diumenge 12 amb l’espectacle Menuda comèdia de Jordi del Río, una proposta de teatre còmic que combina humor, emocions, imaginació i interacció amb el públic. Es tracta d’una divertida i trepidant història per a tots els públics que reivindica la necessitat de preservar la cultura i el patrimoni. I el diumenge 26 de març, d’11 a 14 hores, nens i pares tindran l’oportunitat de participar en un divertit taller de pintura per a famílies.

 

 

                                               Més informació i venda d’entrades a www.poble-espanyol.com