El Poble Espanyol celebra la primavera amb DE FLOR EN FLOR, el primer i únic festival de flors (del 24 al 28 de març)

image024
El Poble Espanyol celebra la primavera amb
DE FLOR EN FLOR, el primer i únic festival de flors
i jardins de Barcelona

El Poble Espanyol de Barcelona celebrarà aquest any la primavera amb una gran festa de colors i sensacions dirigida a tota la ciutadania. DE FLOR EN FLOR és el nom del primer i únic Festival de Flors i Jardins que es fa a Barcelona i que tindrà lloc a l’emblemàtic recinte de Montjuïc del 24 al 28 de març.

Durant aquestes dates, passejar pel Poble serà tota una experiència pels sentits. L’esdeveniment, que compta amb la col·laboració del Gremi de Floristes de Barcelona, el Jardí Botànic i l’Àrea d’Ecologia de l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres, inclourà decoracions florals en deu espais del recinte i una llarga llista d’activitats per a tota la família: una exposició d’orquídies a càrrec de l’Associació Catalana d’Amics de les Orquídies, una mostra de bonsais, una exposició d’aquarel·les relacionades amb el món floral a càrrec de l’Associació d’Aquarel·listes de Catalunya, un concurs de pintura ràpida obert a nens i adults i música en directe (blues i guitarra clàssica) en diversos horaris.

Una llarga llista de tallers per a totes les edats

La programació es completarà amb una sèrie de tallers pensats per a gaudir de les plantes i aprendre les seves curiositats:

· Pagesos per un dia (taller d’hort urbà)

· Jardineria i reciclatge per a nens i nenes

· Plantes aquàtiques (els més petits es podran endur un nenúfar a casa!)

· Iniciació al cactus

· Art floral per a petits i grans

· Què és una tillàndsia i com l’hem de cuidar?

· Els bonsais, eterns desconeguts

· Orquídies, molt més que una flor bonica

A tot el programa d’activitats cal sumar-hi també diverses xerrades dirigides al públic en general i als professionals del sector.

Un projecte integrador, sostenible i solidari

DE FLOR EN FLOR encara la seva primera edició comptant amb la col·laboració amb la fundació ASPACE, una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 1961 per un grup de pares que té com a objectiu atendre les persones afectades de paràlisi cerebral amb un model assistencial innovador i multidisciplinari en el tractament i la rehabilitació.

Per aquesta primera edició del festival DE FLOR EN FLOR es treballarà conjuntament amb el Jardí Botànic i un grup de persones afectades de paràlisis cerebral. Junts, faran una decoració en el marc del festival i prèviament faran treball de formació a càrrec de personal del Jardí Botànic.

Al certamen també hi participarà Galanthus, entitat dedicada a l’estudi i a la divulgació del medi ambient. En aquest primera edició del festival faran tallers de formació i divulgació mediambiental.

L’entrada al festival DE FLOR EN FLOR tindrà un preu especial de 6€ per a residents a Catalunya. L’entrada pels nens de fins a 4 anys i pels socis del Poble Espanyol serà gratuïta.