ActividadesActualidadExposicionesFin de semana

El Poble Espanyol participa de la tercera edició de Viu Montjuïc amb portes obertes i una variada programació cultural per a totes les edats : 7 i 8 d’octubre

Viu Montjuïc, la gran festa del Parc de Montjuïc, celebra la seva 3a edició el cap de setmana del 7 i 8 d’octubreAquest esdeveniment de ciutat ofereix més de 60 activitats culturals i de lleure per a tots els públics que els aproparan a la cultura i la natura del Parc de Montjuïc. Les activitats van des d‘itineraris guiats pel parc de Montjuïc fins a espectacles de dansa, teatre, concerts, exposicions i portes obertes als equipaments 

El Poble Espanyol ofereix entrada gratuïta als residents de Barcelona durant tot el cap de setmana i a la seva programació cultural habitual hi afegeix la mostra del festival internacional d’art contemporani Kronos Art Bcn, el festival Mahou Bravas Fest i Darrere de la Memòria, un recorregut poètic sensorial que ofereix Teatro de los Sentidos 

Barcelona, setembre de 2023.- El cap de setmana del 7 i 8 d’octubre tindrà lloc la tercera edició de Viu Montjuïc. El Parc de la Cultura, un cap de setmana d’activitats culturals i de lleure dirigida a tots els ciutadans de Barcelona. Més de 40 d’equipaments de Montjuïc uniran forces per dur a terme activitats pròpies i accions conjuntes en cocreació i col·laboració entre ells i oferir als barcelonins i barcelonines una nova oportunitat per redescobrir i fer-se seu el Parc.

La gran majoria d’activitats funcionen amb entrada gratuïta, si bé en determinats casos, sigui per motius d’aforament o per a un desenvolupament correcte de l’activitat, es requerirà inscripció prèvia.

Una variada programació cultural per a totes les edats, gratuïta per a residents a Barcelona

Per la tercera edició de Viu Montjuïc el Poble Espanyol ofereix una programació cultural i d’oci per a totes les edats que inclou –a banda del seu contingut habitual en arquitectura, artesania i art contemporani–, el festival internacional d’art contemporani Kronos Art Bcn, el festival Mahou Bravas Fest i Darrere de la Memòria, un recorregut poètic sensorial que ofereix Teatro de los Sentidos, companyia teatral amb seu al Polvorí, Montjuïc. 

Kronos Art Bcn. La 6a edició del festival internacional d’art contemporani Kronos Art ha aterrat per primera vegada al Poble Espanyol per convidar els visitants a reflexionar sobre el temps i la realitat social i cultural actual a través d’exposicions d’obres de reconeguts artistes i diferents activitats paral·leles com documentals, conferències, tallers, música, activitats familiars i sessions de vídeo art. L’accés a l’exposició està inclòs en la visita al recinte i no requereix reserva prèvia.

Mahou Bravas Fest. Durant el cap de setmana de Viu Montjuïc el Poble Espanyol celebra la 2a edició d’aquest festival street food en el qual es concentraran les millors braves de 13 restaurants de Barcelona, juntes en un sol espai. L’experiència gastronòmica es complementarà amb música en directe, tallers, sortejos i altres activitats. El festival culminarà amb la selecció de les millors braves de Barcelona, premi atorgat pel vot dels assistents i un jurat format per professionals de gran reconeixement de l’àmbit gastro. L’accés està inclòs en la visita al recinte però requereix descàrrega d’entrada online (gratuïta per a residents a Catalunya). Es pot consultar tota la informació a www.poble-espanyol.com o a www.bravasfest.com .

Darrere la memòria. Per l’edició d’enguany de Viu Montjuïc el Poble Espanyol acull el recorregut poètic sensorial que ofereix Teatro de los Sentidos i que convida els viatgers a l’aventura i al joc de caminar per passatges coneguts i desconeguts de la muntanya, que per moments es transformaran en ressons de memòries recents i llunyanes, que en silenci dibuixen els nostres passos. El recorregut es farà en grups de 30 viatgers, i cada dia podran participar-hi 180 vpersones. L’activitat requereix inscripció prèvia i es pot consultar tota la informació a www.teatrodelossentidos.com.

Exposició Un viatge fotogràfic. La construcció del Poble Espanyol. A la Sala Noble de l’Ajuntament de la Plaça Major els visitants del recinte hi trobaran una mostra fotogràfica que permet entrar en la ment dels creadors del Poble i així descobrir com va ser el procés de construcció del recinte i el viatge que van emprendre per inspirar-se abans de convertir el projecte en una realitat.  L’accés a l’exposició està inclòs en la visita al recinte i no requereix reserva prèvia.

Visita als artesans del Poble. El Poble Espanyol és també sinònim d’artesania sostenible, local i de qualitat. Declarat com a Zona Artesanal per la Generalitat de Catalunya acull una de les millors concentracions d’artesania de Barcelona i del país, en la qual és possible observar el treball en directe de més de 15 professionals de diferents generacions especialistes en vidre, cuir, ceràmica, cistelleria i gravat, entre d’altres. Els visitants del recinte tindran l’oportunitat de veure’ls treballant i  de comprar peces úniques i personalitzades. Amb un preu a part que es paga a cada artresà/ana, aquells que vulguin també podran fer tallers per viure l’experiència artesanal en primera persona.

Museu Fran Daurel. A l’interior del Poble Espanyol s’hi troba el Museu Fran Daurel, un dels referents de l’art contemporani a Barcelona, on es poden admirar obres d’artistes universals com Picasso, Dalí, Miró Tàpies o Chillida. L’accés al Museu està inclòs amb l’accés al recinte i suposa una ocasió única per fer un recorregut per l’art contemporani espanyol a través d’una única exposició.

Un recorregut per l’arquitectura i les tradicions de la Península. El recinte va néixer en el marc de l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929 amb l’objectiu de representar l’essència de l’arquitectura i la cultura dels pobles d’Espanya. En més de 40.000 m² a l’aire lliure, el Poble Espanyol –catalogat com a Patrimoni Arquitectònic de la ciutat de Barcelona– aplega 117 construccions a escala real, places i carrers que reprodueixen l’essència de l’arquitectura popular espanyola, de les casetes blanques d’Andalusia a un monestir romànic català. A més, hi ha instal·lacions audiovisuals distribuïdes en diferents punts del recorregut amb les quals els visitants es poden submergir en les festes populars, els paisatges, la gastronomia i les tradicions de diferents regions del país.


INFORMACIÓ PRÀCTICA
Viu Montjuïc: 7 i 8 d’octubre de 2023
Horaris del Poble Espanyol: Dissabte de 10h a 24h i diumenge de 10h a 22h

Preus entrada general del recinte: entrada gratuïta per a residents a Barcelona durant el Viu Montjuïc. Cal descarregar-la online a www.poble-espanyol.com 

Per assistir al Mahou bravas Fest cal descarregar l’entrada online a www.poble-espanyol.com  o www.bravasfest.com 

Preus entrada general per a no residents:
Adult: 15€ (mateix dia online o a taquilles) / 13,50€ (anticipada online)
Nen/a: 10€ (mateix dia online o a taquilles) / 9€ (anticipada online)
Nens i nenes de 0 a 3 anys: entrada gratuïta
Més info a  www.poble-espanyol.com