ActividadesActualidadCompra tus entradasExposicionesPlanazos findeQue hacerRecomendaciones

El Poble Espanyol presenta per primera vegada un gran festival dedicat a l’artesania 18 i 19 de novembre

Apropa't, Festival d'artesanies del Poble Espanyol • Socpetit.cat

El 18 i 19 de novembre el Poble Espanyol es convertirà en el punt de trobada i de celebració de l’artesania, de la tradicional a la més contemporània

Apropa’t – Festival d’artesanies del Poble Espanyol convida a famílies, adults i professionals del sector a descobrir, de manera lúdica i festiva, la diversitat de l’ofici artesanal

Més de 15 tallers de diferents disciplines per a famílies i adults, demostracions, instal·lacions artístiques, creacions col·lectives, projeccions, espectacles i música en directe integren la programació d’aquesta primera edició del festival.

Apropa’t compta amb el suport del Govern de la Generalitat, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, i amb la col·laboració de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya  

El Poble Espanyol fa un pas més en el seu objectiu de posicionar-se com a referent a Barcelona de la cultura i per primera vegada proposa un festival dedicat a totes les artesanies anomenat Apropa’t i que va dirigit tant a famílies com a adults i professionals del sector. El cap de setmana del 18 i 19 de novembre el recinte s’omplirà d’activitats per a amants de la cultura artesana i curiosos amb ganes d’experimentar al voltant de l’artesania. La programació inclourà demostracions, projeccions audiovisuals, instal·lacions artístiques, espectacles, música i una llarga llista de tallers pensats per a nens, nenes i adults. 

Apropa’t compta amb el suport del Govern de Generalitat, per mitjà del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), i amb la col·laboració de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC).

Tres eixos i una llarga llista d’activitats

Diversos espais del Poble Espanyol acolliran durant dos dies les activitats proposades pels propis artesans i artesanes que treballen habitualment al recinte però també col·lectius i gremis d’arreu del territori català que mostraran el seu treball en directe i convidaran els visitants a experimentar l’artesania des de diferents punts de vista.

El festival es divideix en 3 grans eixos temàtics: 

Entre mans és una invitació a conèixer els secrets de l’artesania a través de creacions col·lectives, visites als tallers i mostra viva d’oficis artesans. El visitant podrà formar part del procés creatiu de l’obra, aportant les seves mans per crear una peça col·lectiva, veure creacions en directe, conèixer artesans i artesanes de ben a prop, preservant així el patrimoni cultural immaterial de les comunitats locals.

Plaer temporal suposa una aproximació a l’art efímer, a la bellesa i al plaer de la contemplació a través d’instal·lacions artístiques, exposicions i projeccions audiovisuals als carrers, aparadors i altres espais del Poble Espanyol. En aquest marc, les persones que visitin el festival podran descobrir diferents peces que han format part de la Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania, iniciativa que impulsa el CCAM i que enguany arribarà a la seva 5a edició. Així mateix, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda també presentarà una selecció d’obres de l’exposició Visions of Catalonia: Designing Crafts de la 2a Biennal d’Artesania Contemporània Catalana, i una mostra de peces creades per artesanes i artesans que han estat guardonats amb el Premi Nacional d’Artesania al Talent Jove per la Generalitat de Catalunya.

Crear x Crear ofereix experiències d’aprenentatge centrades en la pràctica artesanal. Artesans i artesanes experimentats en diferents disciplines compartiran els seus processos creatius, tècniques, materials i coneixements amb el públic assistent.

Per acabar d’arrodonir l’experiència, el Festival comptarà amb 3 espectacles especials:   uns tallers-performance de construcció d’instruments reciclats amb Pep Gol, una demostració de vidre bufat amb Pròsper Riba, de les Arts del Vidre, i dos concerts de guitarra espanyola amb Santiago de Cecilia, luthier i músic. 

Un centre únic d’artesania 

El Poble Espanyol és un recinte únic a Barcelona i a Catalunya pel que fa a representació artesanal i, per tant, el lloc idoni per gaudir de l’experiència de l’artesania. És per això que la Generalitat de Catalunya, a través del CCAM, l’ha distingit com a Punt d’Interès Artesanal.
Al recinte s’hi pot observar la feina de professionals de diverses generacions que treballen el cuir, la joieria, els vitralls, les guitarres, tèxtil o la ceràmica, entre d’altres materials. Aquests artistes donen vida al Poble Espanyol i el converteixen en un lloc d’intercanvi i de contacte humà on els visitants poden conèixer la tradició artesanal del país i comprar les creacions més originals, i fins i tot peces personalitzades. També al Poble Espanyol hi ha l’opció de fer tallers familiars i també per a adults. 


El Poble, un recinte on la història es troba amb la cultura i l’oci

El Poble Espanyol és un dels equipaments més emblemàtics de la muntanya de Montjuïc i de la ciutat. Amb més de 40.000 m2 i més de 90 anys d’història, el recinte inclou més de 100 edificis que representen l’arquitectura tradicional de tot un país i destaca també pel seu contingut en artesania, art contemporani i tradicions. 

Des de ja fa anys, el Poble Espanyol aposta per oferir contingut cultural i de lleure per a totes les edats, i aquest objectiu s’ha intensificat arran de la crisi sanitària. El recinte es manté ferm en el compromís d’oferir activitats culturals i d’oci per a tots els públics en un espai històric, monumental, segur i únic a Barcelona.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Apropa’t – Festival d’artesanies del Poble Espanyol
Dissabte 18 i diumenge 19 de novembre de 2023, de 10h a 18h
Entrada general des de 8€. Els tallers es paguen a part de l’entrada (12€ els tallers infantils i  20€ els tallers per a adults). 

Programació disponible AQUÍ

Més informació a https://poble-espanyol.com/ca/