El Poble Espanyol proposa una jornada de calçotada i cultura popular per a totes les edats 10 de març

El Poble Espanyol proposa una jornada
de calçotada i cultura popular per a totes les edats

9050398e56

 
  • El dissabte 10 de març el recinte de Montjuïc serà l’escenari d’una gran festa de les tradicions populars i la gastronomia catalana pensada per a tots els públics

 

  • Castells, sardanes, gegants i capgrossos seran els protagonistes d’una jornada festiva que començarà amb la plantada de gegants i que inclourà tallers per adults i nens, concurs de calçots i tast de vins

 


La temporada de calçots ha començat i el Poble Espanyol es vol apuntar a aquesta tradició de la gastronomia catalana. El dissabte 10 de març, els amants de les calçotades tindran també l’oportunitat de gaudir d’una jornada en la qual les tradicions catalanes tindran un gran protagonisme.

La trobada començarà amb la plantada de gegants de diferents colles a l’entrada del recinte. Un cop a la Plaça Major, es presentaran els gegants, gegantons i capgrossos presents. La programació cultural  es completarà amb una cercavila, tallers per a nens i adults, exhibició de sardanes, castells i ball de bastons.

A la colla de gegants residents del Poble Espanyol –membre de la Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona– s’hi afegiran colles convidades de la resta de la ciutat. També comptarem amb la participació de la Colla Sardanista Mare Nostrum de Barcelona, la Colla Jove de Castellers i Grallers de l’Hospitalet i l’aportació musical en forma de rumba d’Els Delai.

Calçots, tastos de vi i mercat gastronòmic

A l’hora de dinar s’oferiran calçots amb salsa de Conserves Ferrer, vi i pa del Forn de Cabrianes, i hi haurà l’opció de completar el menú amb botifarra a la brasa. Els més gurmets també podran adquirir productes de proximitat al mercat gastronòmic i participar en els tastos de vi D.O. Penedès, a càrrec del sommelier Xavier Barba, i D.O. Catalunya. I els més atrevits podran participar al concurs de calçots!

L’entrada al recinte tindrà un preu especial de 6 € pels residents a Catalunya (5€ online). Es podran adquirir diferents tipus d’entrada i menús: entrada + menú calçots (online 10 €/ taquilles 12 €), entrada + menú complet (online 12 €/taquilles 14 €) i entrada + menú infantil (online 6 €/ taquilles 8 €). L’accés a la jornada serà gratuït pels nens de 0 a 4 anys i pels socis del Poble Espanyol.