El primer cap de setmana de BarnaSants arrenca amb Dani Flaco, Sestomarelli, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i Oliva trencada

12162013-080946

El primer cap de setmana de BarnaSants arrenca amb Dani Flaco, Sestomarelli, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, i Oliva trencada

Dani Flaco inaugura el festival amb tres concerts a L’Auditori (23 i 24 de gener, i 6 de febrer) en el qual presenta en seu nou treball, “Versos y madera”

El primer cap de setmana es complerta amb els recitals del grup milanès Sestomarelli (divendres 24), de la formació de les Terres de l’Ebre Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries (dissabte 25), i dels mallorquins Oliva Trencada (diumenge 26)

La XIX edició del Festival BarnaSants arrenca aquesta cap de setmana amb un triple concert inaugural a L’Auditori de Barcelona en el qual el Dani Flaco ens presentarà el seu nou treball. Però aquest primer cap de setmana de BarnaSants no només ens proposa descobrir el nou material del cantautor de Bellvitge. L’acompanyen una selecció de recitals ben eclèctica protagonitzada per artistes de qualitat contrastada: els italians Sestomarelli, els ebrencs Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, i els mallorquins Oliva trencada.

Dani Flaco inaugura el BarnaSants 2014 presentant el seu darrer llarg, “Versos y madera” Versos y Madera (Granja Beat, 2014) és el sisè disc de Dani Flaco. Un treball força més acústic i tranquil que els anteriors, on trobarem un registre més pròxim al folk i allunyat del to més rocker de les seves anteriors propostes, però mantenint la personalitat característica del cantautor. El disc conté 12 temes que van a l’essència, atorgant l’absolut protagonisme -tal i com anuncia el títol del cd- als versos i a la fusta, és a dir, a les lletres i a la guitarra acústica.
Aquest concert a L’Auditori de Barcelona serà triple: concert inaugural demà dijous 23 de gener (21.30h), seguit de dues noves dates: divendres 24 de gener i dijous 6 de febrer (tots dos a les 21h).

Els italians Sestomarelli estrenen el Bar Tinta Roja com a seu del festival El grup milanès Sestomarelli és una banda folk rock combatiu i urbà que factura unes cançons neorealistes i compromeses amb el seu entorn. BarnaSants ens descobreix aquesta formació en col·laboració amb el cicle musical Cose di amilcare, un cicle apadrinat pel Club Tenco. Ens presentaran a BarnaSants el seu nou àlbum: Acciaierie e ferriere lombarde folk (autoeditat, 2013). Els membres d’aquesta formació llombarda porten vint anys tocant i barrejant diferents gèneres musicals: la balada folk, la música irlandesa i el rock són alguns dels ingredients de la seva proposta, que incorpora lletres que presten una peculiar atenció als problemes d’una gran ciutat.
El concert tindrà lloc aquest divendres 24 de gener al Bar Tinta Roja (20.30h), una de les noves seus del festival d’aquest any.

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries amb la Cobla Reus Jove i l’Esbart Reus Dansa Nord i sud, cobla i jota. L’experiència de Quico el Célio se suma al bagatge de la Cobla Reus Jove i l’aportació coreogràfica de l’Esbart Reus Dansa. A l’escenari coincidiran tradicions antigues i pròpies com la jota i les xeremies, en un espectacle únic en què es reinterpretaran temes del reconegut grup de les Terres de l’Ebre arranjats per a cobla i interpretats per la cobla reus jove, amb les coreografies d’un esbart dansaire. El recital tindrà lloc dissabte 25 de gener a L’Auditori de Barcelona (21h).
Oliva trencada ens descobreix el seu darrer disc, Orsai! Els mallorquins Oliva Trencada, encapçalats pel cantant i compositor Pep Toni Rubio, presenten un nou disc anomenat Orsai!! (Blau, 2013). El terme ve de la paraula anglesa offside, i és un concepte futbolístic que designa el fora de joc. Oliva Trencada explicaran amb històries musicades com canvia el món. Una crònica del present en clau de crítica i humor, amb un missatge de reflexió i noves esperances, en un disc amb cançons més pop i ballables.
El concert serà diumenge 26 de gener a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet (19h).