EL PROFETA (de l´1 al 26 de juny) Teatre Tantarantana

ac9eaae1d1c1dba787e6549c691345ac_L

– EL CICLÓ (Cicle de Companyies Independents de Barcelona) –

EL PROFETA
La Calòrica (Catalunya)
DE L’1 AL 26 DE JUNY

1915. Una noia ha tingut una aparició de Crist a la capella del seu poble. 1968 Christiaan Barnard decideix fer el primer transplantament de cor a Ciutat del Cap. 2015. Una noia s’ha curat miraculosament després d’abandonar el tractament mèdic per la seva malaltia. Una historia sobre els visionaris i la fe. Què creiem? I què és el que ens porta a creure-ho? Sobre aquestes preguntes reflexiona El Profeta.

El Profeta és el nou espectacle de la companyia La Calòrica (Bluf, Sobre el fenomen de les feines de merda, La Nau dels Bojos, Eddito búlgaro), una obra que reflexiona, o més aviat dissecciona, la nostra manera d’enfrontar-nos a les creences. Per fer-ho, El Profeta visita tres èpoques diferents: una dominada per la fe, una altra per l’explosió de l’avenç tecnològic i una altra per la crisi del raonament científic. A cadascuna d’elles hi trobem tres personatges que encarnen tres postures diferents: el profeta, el creient i l’escèptic. L’objectiu no és altre que posar en contrast els mecanismes que ens fan creure o no en alguna cosa.

L’obra parteix d’un procés de creació col·lectiva a partir de la crisi del pensament científic i l’auge de les noves espiritualitats que en què vivim immersos actualment. Segons Israel Solà, director de l’espectacle, «ens sentim fascinats pels horitzons que aquestes espiritualitats que ens dibuixen, però creure sense més ens sembla pueril i per això, busquem a qualsevol preu demostracions científiques per aquestes idees, i automàticament les creiem. Però en el fons cadascú tria el que vol creure. És a partir d’aquesta idea que es desenvolupa l’espectacle».

El Profeta es podrà veure de l’1 al 26 de juny a la sala Baixos22 (estrena oficial 2 de juny), i forma part de la programació d’El Cicló 2016, Cicle de companyies independents en residència del Teatre Tantarantana.

Espectacle en català

#ElCicló

Horaris sessions: De dimecres a dissabtes 21h – diumenge 19h