El Raval reivindica Santa Madrona, la tercera patrona de la ciutat (12 de març)

RavalEl Raval reivindica Santa Madrona, la tercera patrona de la ciutat

Poca gent sap que Santa Madrona és, juntament amb la Mercè i Santa Eulàlia, co-patrona de la ciutat de Barcelona. Per tal de difondre la seva imatge i la vinculació amb el barri del Raval – on la santa té dedicat un dels baluards de la muralla de la ciutat- ja fa cinc anys que s’organitzen un seguit d’activitats al voltant del 15 de març, la seva diada. El dissabte 12 de març diverses colles de cultura popular del Raval faran una trobada i l’endemà, diumenge, els castellers del Poble-sec faran la diada castellera de Santa Madrona a la plaça que la santa té dedicada al final de la Rambla.

Els gegants, els bastoners i els bouets i la vaqueta del Raval faran d’amfitrions de la 5a Festa de Cultura Popular del Raval de dissabte. Començarà a les 16.30 amb una plantada de tots els participants a la plaça de Gardunya, on hi haurà una vintena de colles de tots els àmbits vingudes de la resta de la ciutat i d’altres indrets del país. A les 17.30 es farà la presentació de les colles i els balls de lluïment i a continuació arrencarà una cercavila que recorrerà els carres del Raval. La cloenda es farà a la plaça Joan Amades a les 19.15 amb un espectacle de foc a càrrec del Fènix del Poblenou.

I l’endemà els Castellers del Poble-sec seran els amfitrions de la diada de Santa Madrona, que es fa a la plaça que la santa té dedicada al final de la Rambla. Començarà al migdia i a més dels castellers del Poble-sec també hi participaran els de Sabadell i els de Sant Cugat. I per tothom qui desitgi saber més coses sobre santa Madrona, cada primer i tercer diumenge de mes la Coronela de Barcelona obre els Jardins del Baluard, on la patrona de la ciutat té una escultura dedicada.