El Teatre-Auditori acull, el 3 i 4 de gener, dues funcions d’”El Trencanous”, a càrrec del Ballet Rus de Barcelona

balet_ruso_bcn

Estrenat l’any 1892 al Teatre Mariinsky de San Petersburg, el Trencanous és un del ballets més populars especialment en dates nadalenques, atractiu tant pels més petits com adults. Ballet Ruso Barcelona representarà aquesta obra, en un producció a l’hora moderna i tradicional.

Després de diverses audicions arreu d’Europa, Rússia i Estats Units, Ballet Ruso Barcelona ha seleccionat els millors ballarins i estudiants professionals de dansa. Maria Baranova i Sergei Papov, primers ballarins del Ballet Nacional de l’Òpera de Finlàndia, diverses estrelles del Teatre Mariinsky, ballarins del Ballet de Sant Petersburg i dels millors conservatoris i escoles del món, entre d’altres, faran passar un vespre màgic, ple de sorpreses i efectes especials.

Amb més de 70 ballarins, Ballet Rus Barcelona porta per primer cop a aquest país i a aquesta ciutat aquesta producció en dues úniques funcions, amb decorat i vestuari fabricat a Sant Petersburg, i mantenint majoritàriament la coreografia original de Vainonen.

Aquest espectacle és ja una tradició a Florida on, durant més de 10 temporades, cada any més de 300 persones viuen la màgia nadalenca i gaudeixen de l’excel·lència dels ballarins.

El ballet està basat en un conte de fades d’ETA Hoffman, “El trencanous i el rei dels ratolins”. Durant l’increïble festa de Nadal a casa Stahbaum on hi ha divertits convidats i regals, Clara rebrà el més màgic present: un trencanous que prendrà vida, la protegirà dels maleïts ratolins i la portarà al meravellós Regne dels Dolços.

“El Trencanous”, a càrrec del Ballet Rus de Barcelona
Dissabte, 3 de gener de 2015 a les 19 h
Diumenge, 4 de gener de 2015 a les 19 h