El tenor català David Alegret participa en l’estrena de L’Enigma di Lea de Casablancas i Argullol al Gran Teatre del Liceu 9 de febrer

El tenor català David Alegret participa en l’estrena de L’Enigma di Lea de Casablancas i Argullol al Gran Teatre del Liceu

imagen

·        El tenor català té altres cites importants en cartera: 15, 16 i 17 de març – 9a Simfonia de Beethoven amb l’OBC i l’Agrupación Señor Serrano a l’Auditori de Barcelona

·        24 d’abril estrena de l’òpera Les Bienveillentes d’Hector Parra a l’Òpera Ballet Vlaanderen d’Anvers, Bèlgica

 

El proper dissabte 9 de febrer el Gran Teatre del Liceu viurà l’aconteixement d’estrenar una òpera contemporània encarregada al compositor sabadellenc Benet Casablancas i amb llibret del filòsof Rafael Argullol. Dins del repartiment d’aquest important esdeveniment a la capital catalana, hi podrem comptar amb la veu del tenor català David Alegret, en el paper de Michele.

 

Juntament amb Antonio Lozano i Juan Noval-Moro, representen tres personatges significatius dins de la història de l’Art: Michele (Miquel Àngel) – David Alegret, associat al madrigal, Lorenzo (Bernini) – Antonio Lozano, associat a la cavatina, i Augusto (Rodin) – Juan Noval-Moro, associat a la arieta. El tres canten, també, un tercet que col·lapsa els seus intents de creació artística, conjuminen la bogeria, la genialitat i el misteri.

 

El resum argumental de la nova òpera segons el Gran Teatre del Liceu és: en un espai intemporal, Lea ha estat la possessió de Déu, una criatura per al plaer diví (“pur instint, cristal·lina sensualitat”) que no pot revelar el seu secret. Portador de l’immortal, el personatge central esdevé objecte de vigilància de dos éssers monstruosos, garants de la moral contra un ésser lliure.

 

Fitxa artística

 

Direcció musical – Josep Pons

Direcció d’escena – Carme Portaceli

Coreografia – Ferran Carvajal

Escenografia – Paco Azorín

Vestuari – Antonio Belart

Il·luminació – Ignasi Camprodon

Videocreació – Miquel Àngel Raió

Assistència de la direcció d’escena – Ricard Soler

Segona Assistència de la direcció d’escena – Anna Crespo

Assistència de l’Escenografia – Alessandro Arcangeli

Assistència de vestuari – Maria Albadalejo

Nova Producció – Gran Teatre del Lice

Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu

Direcció del Cor – Conxita Garcia

 

 

Repartiment

 

 

Lea – Allison Cook

Ram – José Antonio López

Tres dames de la frontera: primera dama – Sara Blanch

Segona dama – Anaïs Masllorens

Tercera dama – Marta Infante

Millebocche – Sonia de Munch

Milleocchi – Felipe Bou

Dr. Schicksal – Xavier Sabata

Michele – David Alegret

Lorenzo – Antonio Lozano

Augusto – Juan Noval-Moro


 
   
 

Les properes cites del tenor David Alegret seran a l’Auditori de Barcelona els dies 15, 16 i 17 de març dins de la temporada de l’OBC (la primera vegada cantant junt amb l’OBC dins la seva temporada), la 9a Simfonia de Beethoven al costat de l’Agrupación Señor Serrano, la soprano Marta MathéuLídia Vinyes-Curtis, mezzosoprano i el baríton Simon Neal, a més del Cor de Cambra del Palau de la Música. Tot ells dirigits pel titular de l’OBC, Kazushi Ono. La innovadora companyia Agrupación Señor Serrano sota la direcció musical d’Ono en faran una lectura des d’una mirada crítica sobre el significat de l’Europa del passat, del present i del futur.

   

Finalment, també en l’àmbit de les estrenes d’òperes contemporànies, Alegret participarà en l’òpera d’Hector Parra i llibret de Händl KlausLes Bienveillentes, inspirat en la novel·la homònima de l’escriptor nascut als Estats Units i resident a Barcelona Jonathan Littell. L’òpera per solistes, quartet vocal, cor i gran orquestra, tindrà lloc el 24 d’abril a l’Òpera Ballet Vlaanderen d’Anvers, Bèlgica, sota la posada en escena de Calixto Bieto i els Cors i l’Orquestra Simfònica de l’ôpera de Flandes i Opera Antwepen.