El testamento de María (del 5 al 22 de març) Teatre LLiure de Montjuïc

El testamento de María

a partir de la novel·la homònima de COLM TÓIBÍN direcció AGUSTÍ VILLARONGA

Montjuïc

del 5 al 22 de març

.

eltestamento_esp2

.

Agustí Villaronga, Frederic Amat i Blanca Portillo relaten la història de Jesús de Natzaret segons la seva mare. Un evangeli pagà.

L’actriu Blanca Portillo protagonitza una audaç revisió de la figura de Maria, convertida en una simple camperola a qui han pres l’únic fill a causa d’una decisió divina que no comprèn. L’irlandès Colm Tóibín ens ofereix aquest sorprenent monòleg teatral amb una Maria pagana que passa els seus últims dies a Efes, turmentada per l’odi terrible que s’ha desfermat en contra de Jesús i vigilada pels deixebles del seu fill. Ella sap que n’hi ha algun que escriu mentides, per això ens vol explicar què va passar realment.
El director Agustí Villaronga porta a escena la història en un muntatge que recupera la cara més humana de la mare de Déu, una dona que ens mostra un calidoscopi d’emocions mentre reviu els fantasmes del passat a les portes de la mort.
L’artista Frederic Amat signa l’escenografia del muntatge, que compta amb música de la compositora i cantant australiana de Dead Can Dance Lisa Gerrard.

intèrpret
Blanca Portillo María

traducció Enrique Juncosa / versió i adaptació Agustí Villaronga / escenografia Frederic Amat / vestuari Mercè Paloma / il·luminació Josep María Civit / so Lucas Ariel Vallejos / música original Lisa Gerrard

ajudant de direcció Martí Torras / ajudant d’escenografia Roger Orra / director tècnic David Pascual

coproducció Testamento de María S.L., Grec 2014 Festival de Barcelona, Centro Dramático Nacional i Avance – Producciones Teatrales

amb la col·laboració del MACBA

espectacle en castellà

15/03 col·loqui amb la companyia després de la funció

——————————————————————————–

seguiu #testamentodemaria al twitter