El ‘Van Van. Mercat Gastronòmada’ torna aquest divendres per les Festes de la Mercè de Barcelona desplegant el seu comboi de foodtrucks a la Ciutadella i Montjuïc (del 18 al 24 de setembre)

El ‘Van Van. Mercat Gastronòmada’ torna aquest divendres per les Festes de la Mercè de Barcelona desplegant el seu comboi de foodtrucks a la Ciutadella i Montjuïc

20150902114305635_300_199_1_0

 

 

 

 

 

 

 

El «Van Van» torna del 18 al 24 de setembre dins la programació de les festes de Barcelona, a la Ciutadella (del 18 al 24 de setembre), al Castell de Montjuïc (19 i 20 de setembre) i al Palauet Albéniz (19 i 20 de setembre)

El «Van Van. Mercat Gastronòmada» torna durant les Festes de la Mercè fusionant la seva proposta gastronòmica de streetfood amb la programació cultural i lúdica de les festes de La Mercè. I ho fa desplegant el seu comboi per varis indrets de la ciutat: al Parc de la Ciutadella de Barcelona, on ja es va celebrar l’any passat, i afegeix dues noves localitzacions, el Castell de Montjuïc i el Palauet Albéniz.

Com de costum, a cada localització del Van Van hi trobarem un ampli ventall de propostes gastronòmiques de qualitat amb propostes d’arreu del món, de la mà d’alguns dels millors foodtrucks del nostre país com Mr. Frank and The Butis, Caravan Made, Maria una Crepe, Reina Croqueta, La Carletta, Eureka Street Food, Rooftop Smokehouse, La Cocina Palpita, Mosquito, Gela’t, Pizza Truck, El Petit Bangkok, L’Agosarada, Warike, La Porchetta, La Creperie de Marione, Cremeria Toscana, Surf House, Ceviche 103, Chok the chocolate kitchen, Lupita & Pepito, Comaxurros, Somewhere Café, La Dominguera, La Cherry Café truck, Somewhere Café, Burger Cia, Toya Petit Bar i Era Cambuleta.

L’any que vam descobrir els foodtrucks

Al mes de setembre del 2014, coincidint amb les festes de la Mercè s’installava per primer cop a la ciutat de Barcelona un comboi de foodtrucks. Era el Van Van Market, el primer esdeveniment protagonitzat per Food Trucks a l’estat espanyol. Un mercat gastronòmic que complementava l’oferta artística del Parc i que va omplir durant cinc dies la Ciutadella aplegant 24 Food Trucks i unes 180.000 persones mogudes per la curiositat i les ganes de gaudir d’una proposta gastronòmica i festiva inèdita a casa nostra.

Després d’aquesta primera parada el Van Van va iniciar un camí que el va portar a diferents barris de Barcelona, reactivant equipaments tancats com la Plaça de Toros Monumental, omplint espais en transformació com la nova plaça de les Glòries o donant nous usos a recintes com el Castell de Montjuic. Fora de BCN el Van Van també va itinerar per diferents indrets del territori català portant el seu comboi gastronòmada a Sant Cugat, Sabadell o l’Empordà amb gran èxit de convocatòria, el que evidencia el creixent interès per la cuina de carrer de qualitat al nostre país.

El menjar de carrer o “street food” ha deixat de ser un moviment incipient per convertir-se en un fenòmen consolidat. Gairebé un any després, els foodtrucks formen part del paisatge habitual de nombrosos esdeveniments, festivals i fires arreu del pais.

Aquest 2015 el Van Van torna a la Mercè, la gran festa de la ciutat, ampliant les seves localitzacions (Ciutadella, Montjuic i Palauet Albèniz) i reforçant la seva vocació de celebració popular que té en l’ocupació de l’espai públic mitjançant la gastronomia la seva principal raó de ser.

Horaris Van Van. Mercat Gastronòmada:

Parc de la Ciutadella

Divendres 18: de 21h a 2h
Dissabte 19: de 12h a 2h
Diumenge 20: de 12h a 24h
Dilluns 21: de 18h a 24h
Dimarts 22: de 18h a 24h
Dimecres 23: de 12h a 2 h
Dijous 24: de 12h a 22h

Castell de Montjuïc

Dissabte 19: 11h a 20.30h
Diumenge 20: 11h a 20.30h

Palauet Albéniz

Dissabte 19: 11h a 22h
Diumenge 20: 11h a 22h

Més informació:

www.vanvanmarket.com