El Versalles fa 100 anys

El Versalles fa 100 anys

versalles-sant andreu

El document més antic de què es té constància en el qual surt anomenat per primer cop el Petit Versailles, nom originari del local, és un programa de la Festa Major de Sant Andreu del 1915. Per això aquest any se celebra el centenari d’aquest establiment emblemàtic situat al cor del barri.

Durant 100 anys el Versalles ha passat per moltes etapes diferents. L’any 1918 va fer-se càrrec del cafè la família Heredero, que va regentar el negoci durant uns 75 anys. Eduard Heredero va tenir el primer contacte amb el Petit Versailles com a cambrer, i després va pagar el traspàs del local i es va posar al capdavant del negoci. Llavors el cafè oferia ressopons a la matinada, i algunes nits hi havia partides de dòmino i de cartes. Després de la Guerra Civil el local va deixar de dir-se Petit Versailles i es va convertir en el Versalles.

Després de la mort de l’Eduard, el seu fill Pere es va fer càrrec del Versalles. Llavors el local ja s’havia convertit en un punt de trobada del barri. Al final dels seixanta el cafè es va convertir en bar, i les tertúlies i les partidetes de dòmino van donar pas als cafès ràpids i als esmorzars fugaços. Uns anys després el Versalles es va convertir en el local de moda de Sant Andreu, on es reunia la flor i nata del barri. I poc a poc va esdevenir el lloc de reunió escollit per polítics, actors i artistes. I també per famílies senceres, avis, pares i fills.

El 2004 Pere Heredero es va jubilar, i va prendre les regnes del negoci un antic cambrer del local, Eduard Colomer. Ell va dirigir la reforma que va transformar el Versalles de dalt a baix. El local va adoptar un aspecte semblant al de l’inici del bar, ja que se’n van recuperar l’altell i el soterrani. Després d’estar tancat durant un temps, l’empresari Cristian Puigdollers va assumir la direcció del Versalles. Puigdollers va estar al capdavant del negoci durant un parell d’anys. Actualment el Versalles està a les mans de Pere Riera i del seu soci, l’Albert. Aquests gestors han conservat l’herència i el tarannà de la família Heredero