ELISAVA «ENLLUERNA» PER PARTIDA DOBLE A LES FESTES DE SANTA EULÀLIA (11, 12, 13 i 14 de febrer)

ELISAVA «ENLLUERNA» PER PARTIDA DOBLE A LES FESTES DE SANTA EULÀLIA

51deb4c6-9458-463e-86bc-5524e99de68f

 

ELISAVA participa a la 5a edició del Festival LLUM BCN amb el projecte «Moènia», una instal·lació efímera que es durà a terme els dies 11, 12, 13 i 14 de febrer al Pati Llimona.
Coincidint amb les festes de Santa Eulàlia, els alumnes del Postgrau en Estratègies de Comunicació, en col·laboració amb Fan News Club, faran un mapping a la façana de la Maternitat.

INSTAL·LACIÓ DE LA LLUM
Moènia és una instal·lació lumínica on la muralla romana pren el protagonisme absolut dins de l’espai. La instal·lació accentua la direcció de la mirada cap amunt i permet contemplar-la en tota la seva esplendor.

Aquesta intervenció consisteix a teixir la muralla mitjançant línies de llum horitzontals que ressalten la fisonomia de les pedres. Les palpitacions d’aquests feixos de llum aporten dinamisme. La proposta homenatja el concepte de teixit a través de l’estructura de la instal·lació, ja que els cables verticals i les llums horitzontals recorden les trames d’un teler. El ritme dels elements lumínics no només crea més vida a l’espai, sinó que aconsegueix radiografiar els diferents estrats que formen part de la història de la muralla.

Així doncs, la proposta que ofereix ELISAVA pretén mostrar la història que s’amaga darrere de totes les capes que s’han anat sobreposant en la muralla al llarg del temps.

Pel que fa a la part tècnica, s’utilitzaran línies de LED, d’un flux aproximat de 400Lm/m, i un consum d’uns 5W/m. El consum total de la instal·lació serà aproximadament de 500W. Aquestes tires LED tindran com a mínim una protecció IP65 perquè puguin conviure amb la humitat o la pluja d’aquells dies.

L’atmosfera que es respira al Pati Llimona, la seva història, l’arquitectura imponent i el component social i humà que actualment l’ocupen són la base a partir de la qual flueix la idea del projecte, que fusiona disseny, tecnologia i llum en un únic espai.

LLUM BCN és un festival d’il·luminació urbana que pretén realçar la bellesa dels edificis de la ciutat a través de la llum, generant així una nova experiència per al ciutadà del paisatge nocturn.

CRÈDITS «MOÈNIA»

Tutors: Claudia Schneider, Jordi Ballesta

Equip del projecte: Juan Ezcurra, Marta Fernández, Gemma Galceran, Jianan Ju, Aina Machado, Guillem Marquès, Clara Navarro, Oriol Roig, Marta Vidal, amb la col·laboració de Jorge Errando, José Maria Riesco
Programació llums: Jordi Abarca
So: Roman Daniel
Consultor de producció: Josep Novell
Coordinació: Raffaella Perrone
Agraïments a: Ferran Utzet, Alex Bordanova Empresa col·laboradora: LEDsCONTROL S.L.

MÉS ENLLÀ DEL MAPPING

Amb les festes de Santa Eulàlia com a teló de fons, els alumnes del Postgrau en Estratègies de Comuniació d’ELISAVA han desenvolupat amb Fan News Club un discurs lumínic que serà projectat en forma de mapping sobre la façana de l’arxiu històric del recinte de la Maternitat, el proper 12 de febrer a les 19.30 hores.

No serà només un mapping el que veurem a la Maternitat. Els alumnes d’ELISAVA han concebut el projecte com a un espectacle total, amb una posada en escena sorprenent. Així doncs, l’espectador podrà gaudir d’una experiència sensorial total. Per una banda, tindrà la part visual que protagonitzaran les vídeo-projeccions i per l’altra, es deixarà endur per la música que interpretarà en directe l’Orquestra Simfònica del Vallès acompanyada pels grups Els Clams, Màia (autors de Fan de tu, la banda sonora d’aquest espectacle), i tres cors de veus femenines: el Cor de la nit, SOM.night i MUSICCORUM.

Tots aquests elements s’articularan en harmonia per submergir l’espectador en un relat on una mare i una filla prenen, al costat de Santa Eulàlia, el protagonisme de la façana durant la vídeo-projecció. Es tracta doncs, d’una història orientada a sorprendre i traslladar els espectadors del mapping cap a un entorn on la llum, el so i el moviment tenen molt a dir.

Crèdits «Fan de tu»
Equip del projecte: Jon Ander Barbero, Mònica Casamor, Mònica Bleda, Manel Campoy, Raúl Moreno, Ofelia Hernández, Aitor Lains, Nicolás Guadalfajara, Jorge Alvear, Róger Zambrano, Jade Young, María jesús Campos, Lucila Avalle, Gonzalo Rodríguez, Sugheili Serrano, Luis Fernando Penalillo,

Director: Jordi Cano Cunill

Durada del Mapping
14 minuts

Projecció: 12/02/2016 19.30 h.
Arxiu històric (Recinte de la Maternitat)

* Si vols ampliar informació o concretar alguna entrevista pots posar-te en contacte amb nosaltres.

Amb la col·laboració de:
ICUB