Els concerts de Iago Aguado Quartet i Vigorous ompliran la plaça de la Vila de Gràcia del jazz més contemporani- Diumenge 16. De 17 h a 19 h

Els concerts de Iago Aguado Quartet i Vigorous ompliran la plaça de la Vila de Gràcia del jazz més contemporani
Aquest diumenge tindran lloc dues propostes molt especials, per un costat la de Iago Aguado Quartet, una formació que es destaca pel caràcter íntim i sensible de la seva sonoritat i, tot seguit, la proposta de Vigorous, un trio de música contemporània instrumental amb una sonoritat fresca i espontània.

La 28a edició del festival L’Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu compta enguany amb una programació excepcional amb la participació de Carme Canela & Joan Monné, Lucía i Horacio Fumero  Duo, Iago Aguado Quartet, Vigorous, Sabina Witt, Unexpected, The Cheap Trick Trio, DÁCIL, Magalí Sare & Andreu Zaragoza, Geni Barry Quartet, The Santiago Acevedo Ensemble, Eladio Reinón Jazz Quartet i Intimitats.

La plaça de la Vila de Gràcia és un cop més l’escenari principal del festival per on desfilaran un total de vuit grups distribuïts al llarg de quatre diumenges de setembre.

Una de les novetats d’aquest any és el canvi d’horari dels concerts que enguany s’inicien a les 17.00 h en comptes de les 12.00 h.

El Festival s’estendrà pel territori amb concerts a Bigues i Riells, Vilafranca del Penedès Girona i Tarragona.

Com cada any el festival també fa una parada al Jamboree Jazz Club de Barcelona el 25 de setembre.

El Festival L’Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu segueix amb la seva programació i aquest diumenge 16 de setembre a les 17.00h podrem escoltar, a la plaça de la Vila de Gràcia, la formació Iago Aguado Quartet que dibuixa paisatges sonors de diferents textures, colors i musicalitat. El seguirà, a les 18.00 hores, la formació Vigorous, un trio de música contemporània instrumental amb una sonoritat fresca i espontània que combina tant elements acústics com electrònics.

Com cada any, lAssociació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) organitza el Festival L’Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu que programa algunes de les millors propostes de l’escena catalana del jazz. Al llarg d’aquest setembre es podrà gaudir d’una programació diürna i gratuïta a la plaça de la Vila de Gràcia. Un any més amplia els concerts fora de Barcelona i, com l’edició anterior, realitza concerts a Bigues i Riells,  Vilafranca del PenedèsGirona i Tarragona.

En aquesta ocasió el festival té un clar component reivindicatiu. Per una part envers la precària situació laboral dels músics, motiu pel qual els músics que hi participaran ho faran en unes condicions de treball dignes, contractats laboralment, com marca la normativa vigent. Per altra banda, l’Hora del Jazz també ha volgut apostar enguany per donar visibilitat a la presència de la dona en el jazz català, en aquesta edició cinc de les tretze formacions que hi participaran són liderades o coliderades per dones i, finalment, també vol reivindicar la manca de llibertats que està experimentant l’àmbit artístic aquests dies.

El diumenge 23 de setembre, a les 17.00 hores, serà el torn de l’artista Sabina Witt que presentarà el seu darrer treball inspirat en les dones de la història i que busca donar visibilitat a aquelles veus que sovint han estat silenciades i apartades de la vida artística. A les 18.00 hores el trio de jazz Unexpectedli pendrà el relleu. La formació de caràcter jazzístic, conformada per Sergi Sirvent, Esteban Hernández i Dani Domínguez, juga amb alts nivells d’interacció i té una identitat sonora pròpia i personal.

Finalment, diumenge 30 de setembre serà el torn del selecte repertori de cançons de caire instrumental del The Cheap Trick Trio, que interpretaran una extensa llista amb temes dels millors instrumentistes de diferents èpoques. Una hora més tard, a les 18.00 hores, serà el torn de la força de la cantant i compositora DÁCIL amb la presentació del seu disc «Mamma Shark». Situat entre l’indie pop i el disco, l’últim treball de DÁCIL, produït per Marc Parrot, comprèn peces tant cinematogràfiques com humorístiques, totes elles banyades per la potent força vocal de la cantant.

PROGRAMACIÓ MÉS ENLLÀ DE GRÀCIA

Com cada any, el festival L’Hora del Jazz traspassa les fronteres de Barcelona per portar el jazz a altres indrets del territori en concerts de pagament.

La programació de nit arrencarà aquest dissabte 15 de setembre a les 20.30 hores a l’Auditori del VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Vilafranca del Penedès amb Geni Barry Quartet featuring Guillermo Calliero, que oferirà un delirant hard-bop tot fent un repàs de temes de John Coltrane, Shorter, Benny Golson o Thelonius Monk.

El dissabte 22 de setembre a les 22.00 hores el festival també farà una parada al Sunset Jazz Club de Girona amb The Santiago Acevedo Ensemble que enguany presenta un disc amb sonoritats de Sud-amèrica i olor de Barcelona. La formació presentarà el seu nou disc La Travesía on el jazz, la música afro-cubana i el folklore colombià dialoguen de forma meravellosa.

El diumenge 23 de setembre a les 20.00 hores Eladio Reinón Jazz Quartet, format per intèrprets amb una extensa carrera professional, tocarà a la Capsa de Música de Tarragona i oferirà un concert que recollirà temes de diverses tradicions musicals, des del flamenc i la música llatina passant per la música clàssica i el jazz.

Finalment, el festival L’Hora del Jazz començarà a cloure la seva 28a edició al Jamboree Jazz Club el dimarts 25 de setembre amb Intimitats d’Albert Bover i Carles Margarit. Un projecte que presenta una lectura propera en clau de música de cambra de divesos estàndars de jazz i composicions originals.

6a373acf-a343-4783-acb8-edaf34de58ae

FESTIVAL L’HORA DEL JAZZMEMORIAL TETE MONTOLIU

Fins al 30 de setembre: