Els Debats Crítics donen l’inici als actes del Dia Mundial del Teatre (20, 24 i 27 de març)

Els Debats Crítics donen l’inici als actes del Dia Mundial del Teatre

 

premiscritica_logo_2016_400

 

 

  • Els Debats Crítics, avantsala dels Premis de la Crítica, obriran els actes del Dia Mundial del Teatre acostant els creadors al públic
  • Enguany els Debats Crítics comptaran amb els nominats a millor text (20 de març a la Fundació Romea) i abordaran la relació entre il·luminació  i escenografia (24 de març a l’Institut del Teatre)
  • La Gala de lliurament de la XIX edició del Premis de la Crítica tindrà lloc el 27 de març a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona com a cloenda del Dia Mundial del Teatre

 

Els Premis de la Crítica tornen aquest any acompanyats de dos Debats Crítics que seran l’avantsala de la gala del dia 27 de març, Dia Mundial del Teatre.

D’aquesta manera, i amb l’objectiu d’acostar els creadors al públic, s’han organitzat uns Debats Crítics oberts a tothom amb la complicitat de la Fundació Romea i l’Institut del Teatre.

Així, el dia 20 de març a les 20h la Fundació Romea obrirà els actes del Dia Mundial del Teatre 2017 amb una taula rodona que comptarà amb la presència dels nominats al millor text dels Premis de la Crítica. Pere Riera (Infàmia) i Jan Vilanova Claudín (hISTÒRIA) seran els encarregats d’analitzar i desgranar qüestions relacionades amb la creació i l’autoria, moderats per Ramon Oliver, periodista i crític del Què Fem? (La Vanguardia) i membre de Recomana. Pau Miró (Victòria) ha excusat la seva assistència a darrera hora per incompatibilitat d’agenda.

El segon debat es podrà veure el 24 de març a l’Institut del Teatre i abordarà la relació entre escenografia i il·luminació. En aquest cas, aquest debat té vocació de diàleg entre disciplines tècniques i artístiques que contribueixen a crear l’espai i l’atmosfera teatral. Moderarà la trobada interdisciplinar el crític de teatre  Juan Carlos Olivares (Time Out Barcelona i El País), i soci de Recomana. La xerrada serà a la sala Scanner de l’Institut del Teatre (19.30h).

Els Debats Crítics seran el punt de partida del Dia Mundial del Teatre, conjuntament amb els actes organitzats per l’Associació d’Empresaris de Teatre de Catalunya (Adetca), l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) i Recomana (Associació per a la Promoció de les Arts Escèniques). La cloenda serà la gala dels Premis de la Crítica (Teatre, Dansa, Teatre Familiar i Arts de Carrer) el 27 de març, a l’Antiga Fàbrica Damm.

Premis de la Crítica 2016

Els Premis de la Crítica arriben a la seva dinovena edició i enguany celebraran la festa de lliurament de premis coincidint amb el Dia Mundial del Teatre.

La gala, que tindrà lloc el dia 27 de març a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, posarà punt i final a la jornada de reivindicació i celebració de les arts escèniques.

Els periodistes culturals Anna Pérez Pagès i Toni Puntí seran els encarregats de conduir l’entrega de premis, que comptarà amb l’actuació de la companyia Teatre Tot Terreny dirigits per Quimet Pla.

Recomana, organitzadora dels XVIII Premis de la Crítica

L’associació per a la Promoció de les Arts Escèniques, Recomana, va néixer el juny del 2013 com a plataforma que aglutina 40 crítics a la pàgina web Recomana.cat. Recomana és un projecte professional d’acompanyament a l’espectador, amb la voluntat de garantir-li la major satisfacció en el consum cultural.  Recomana ofereix a l’usuari un ampli ventall de crítiques, a més  d’accions presencials amb grups reduïts de públic.