Els dies 7 i 8 d’abril arriba el Festival de Titelles Ròmbic amb noves propostes per acostar les titelles al públic adult

 

Ròmbic el Festival de Titelles per Adults a l’Ateneu Popular 9 Barris arriba a la seva tercera edició amb nous formats
 
8e2e74fd-53e8-41db-8527-04d1be221278
 
 
 
  • Els dies 7 i 8 d’abril arriba el Festival de Titelles Ròmbic amb noves propostes per acostar les titelles al públic adult
  • Ròmbic, que es podrà veure a l’Ateneu Popular 9 Barris, acull a més de les representacions, una instal·lació i un excèntric saló cabaret ambientat als anys 20
  • El festival, que enguany arriba a la seva tercera edició, aspira a  ser  un referent del teatre de titelles per adults i un pol d’atracció per a nous públics
El Ròmbic, el Festival de Teatre de Titelles per a Adults de la ciutat de Barcelona, vol ser una mostra d’aquest gènere, encara poc conegut a casa nostra, però que aspira a situar-se entre les propostes més interessants de la ciutat.
El Festival es presenta com una reivindicació cap aquesta art parateatral pensada, creada i escenificada des del mateix centre de la perifèria barcelonina amb la voluntat d’aprofundir i establir un pol d’atracció a la ciutat de Barcelona per fer del teatre de titelles per a adults un referent cultural .
El teatre de titelles és un fet cultural, popular i tradicional que s’associa generalment a una activitat familiar. Les companyies produeixen, normalment, espectacles infantils i, els espectacles per a la població adulta, moltes vegades resten com una activitat secundària per manca de programacions que apostin pel gènere.
Ròmbic organitzat per l’Ateneu Popular 9 Barris i l’Associació Titellaire de Roquetes, neix amb l’objectiu de crear vincles entre les dues entitats i difondre el teatre de titelles entre els veïns i veïnes del barri. Aquestes sinèrgies, a més amés del Festival de Teatre de Titelles per adults, han portat a millorar i enfortir la programació familiar de titelles de l’Ateneu i a establir una col·laboració estable com la celebració de La Titellada i la Mostra de Titelles de Roquetes que organitza l’Associació Titellaire de Roquetes durant el mes de setembre.
Enguany, el festival arriba a la seva tercera edició carregat de propostes per acosatar les titelles al públic adult ja sigui amb funcions o activitats gratuïtes al voltant del món de les titelles.
Ròmbic 2017
Los Sueños de Leonor// cia. Anita Maravillas// divendres 7 d’abril, 20h// 10 €
El divendres 7 a les 20 h, el festival s’estrena amb Los Sueños de Leonor, de la cia. Anita Maravillas. A través d’unes titelles de caire enigmàtic, la trama es centra en la relació entre una nena, Leonor, i Nosferatu, en una metàfora del titella que clama pel seu dret a l’existència. Un viatge al món interior, un viatge cap al descobriment de l’infinit.
Anita Maravillas investiga el llenguatge dels titelles i la relació escènica amb el manipulador. Aquesta relació és la que a la companyia li interessa i diverteix treballar. Per a això, utilitza diversos recursos narratius com la meta-ficció per parlar del teatre dins del teatre. Cada espectacle és un nou desafiament, on també s’investiguen les diferents tècniques de manipulació; titelles, titelles de mida humana, ombres…
 
Poemes Visuals// cia. Jordi Bertran// dissabte 8 d’abril, 20h// 10 €
Dissabte 8 a les 20 h serà el torn de la companyia Jordi Bertran i el seu multipremiatPoemes Visuals, un espectacle carregat de tendresa, que omple cada racó de l’escena d’un virtuosisme inusual, fruit d’anys de treball. A l’escenari prenen vida un conjunt de lletres construïdes amb extrema senzillesa que requereixen de gran destresa per aconseguir que, amb la seva manipulació, el gest es transformi en vers i el vers en emoció.
L’espectacle està inspirat en la màgia dels poemes visuals del poeta català Joan Brossa, recull el magnetisme de l’abecedari brossià i el joc de lletres amb què l’escriptor il·lustrava la seva poètica visual.
A més, com en edicions anteriors Ròmbic també oferirà activitats gratuïtes: una instal·lació de Naked Puppets acompanyarà al públic abans i després de cada funció, a través d’un misteriós recorregut per la sensualitat i el desig amb autòmats, titelles i ombres. Després de cada funció la mateixa companyia representarà Peep Show un excèntric saló cabaret ambientat en els anys 20.